5 veidi, kā uzlabot pašapziņu 2024. gadā

Pašvērtējums ir mūsu domu un jūtu kopums par sevi.

Pašvērtējums ir tas, kas nosaka cilvēka uzvedību un tās izpausmes pasaulē. Cilvēks, kurš tic sev, – no nekā nebaidās, bet tas, kuram ir zems pašvērtējums, – dzīvo šaubās. Par to, kā uzlabot pašcieņu 2024. gadā, stāsta dzīvesstila trenere un sertificēta psiholoģe Anabella Kolmena.

Darbs ar pārliecību

Pašvērtējums ir mūsu domu un jūtu kopums par sevi. Mēģiniet tām tuvoties apzinātāk. Pievērsiet uzmanību automātiskajiem secinājumiem, ko izdarāt par sevi dažādās situācijās, un analizējiet, cik tie ir reālistiski: “Ja es nesaņemu paaugstinājumu amatā, es esmu neveiksminieks”.

Kad pamanāt, ka jūsu pārliecības jums uzspiež kāds cits vai tās nav patiesas, pārformulējiet tās pozitīvākā veidā: “Ja es nesaņemu paaugstinājumu, es pievēršu uzmanību komentāriem, tos ņemot vērā, es varu mēģināt vēlreiz”.

Lasi vēl: Tests: apskati slaveno gleznu un uzzini interesantas lietas par savu raksturu

Veselīgs redzējums par sevi

Cilvēki ar zemu pašvērtējumu bieži mēdz vispārināt un redzēt sevi tikai no vienas perspektīvas: “Es esmu neveiksminieks, jo es nezinu, kā to izdarīt”, “Es neesmu labs šajā jomā”, “Kas ar mani ir nepareizi?”. Tas izraisa pastāvīgus draudus pašvērtējumam, tas kļūst trausls.

Alternatīva tam ir uztvert sevi vairāk holistiski: “Jā, tagad man neizdevās tas un tas, taču šeit iznāk tas un tas.” “Patiesi, tagad viss neizdevās, kā plānots, tomēr es pieliku pūles un iemācījos to un to.” Meklējiet atbalstu tajā, kas jums labi padodas, un līdzsvarojiet tās jomas, kurās ir nepieciešams pilnveidoties.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment