5 veidi, kā uzlabot pašapziņu 2024. gadā

Rūpes un siltums

Kā jūs izturaties pret cilvēkiem, par kuriem rūpējaties? Jūsu rīcība ir jūsu mīlestības un cieņas izpausme pret viņiem. Tas darbojas arī otrādi: tie, kam mēs izrādām rūpes un siltumu, kļūst mums tuvāki.

Tad kāpēc gan to nenovirzīt uz sevi? Sāciet pievērst vairāk uzmanības, rūpēties par savu fizisko un garīgo veselību, darīt lietas, kas jums patīk, un pavadīt laiku ar cilvēkiem, ar kuriem jūtaties labi. Mīlestība pret sevi nenāk uzreiz, bet jūs varat sākt ar draudzību. Mēģiniet izturēties pret sevi ar interesi un empātiju, un jūs redzēsiet, kā tas ceļ jūsu pašvērtējumu.

Attīstiet savas stiprās puses

Mūsu pašvērtējums ir cieši saistīts ar rīcību un sasniegumiem, un parādīt sevi visvieglāk ir tajā, par ko esat pārliecināts. Bieži vien mēs esam pazīstami ar savām vājajām pusēm, bet maz interesējamies par savām stiprajām pusēm.

Tomēr tieši stiprajās pusēs slēpjas atslēga uz to, lai justos novērtēti. Pierakstiet visas lietas, kas jums labi padodas, un veltiet laiku, lai regulāri tās darītu. Lieliski, ja to darāt kompānijā: tā jūs varat saņemt pozitīvu atgriezenisko saiti no citiem cilvēkiem. Padariet savas stiprās puses par savu vizītkarti.

Veselīga vide

Pašvērtējums nerodas pats no sevis – tas veidojas sabiedrībā. Izvēlieties tādu sociālo loku, kas vairos jūsu pašapziņu un jūs atbalstīs, un drosmīgi noraidiet kontaktus, kas grauj jūsu pašvērtības izjūtu.

Saskarsmē iemācieties pievērst uzmanību komplimentiem un labiem vārdiem savā virzienā un pieņemiet tos ar pateicību. Pamazām jūs pamanīsiet, ka izturaties pret sevi arvien labāk, un tas būs rādītājs, ka jūsu pašvērtējums nostiprinās.

Reizēm gadās, ka zemas pašcieņas iemesli slēpjas dziļi pieredzē un to nav iespējams paaugstināt pašu spēkiem. Šajā gadījumā noder sadarbība ar konsultantu vai psihoterapeitu, kurš savā pieņemošajā un drošības gaisotnē var palīdzēt noskaidrot, kas ietekmē jūsu pašvērtējumu, un palīdzēt jums atrast savus, unikālus veidus, kā to uzlabot.

 

Leave a Comment