Patiess skaistums: “Nežēlīgi huligāni mani izsmēja, saucot par “cūkas degunu”, bet es esmu iemācījusies mīlēt savas īpašās iezīmes – es esmu skaista.”

Kāda sieviete, kuru nežēlīgi izsmēja par viņas degunu, ir iemācījusies pieņemt savas īpašās iezīmes.

24 gadus vecā Džoanna Čarltone no Hadersfīldas, Lielbritānijā skolas gaiteņos bija kļuvusi par mobinga upuri, jo viņa piedzima ar sejas defektu.

Galu galā emocionālās vardarbības dēļ viņa vispār pārtrauca apmeklēt skolu.

Džoanna piedzima ar deguna šķeltni, kad deguns ir sadalīts divās daļās. Šis stāvoklis rodas grūtniecības sākumā, kad abas galvas puses nesavienojas tā, kā tām vajadzētu.

Jau bērnībā Džoanna apzinājās, ka izskatās citādāk nekā citi bērni.

Biznesa un mārketinga studiju absolvente stāsta: “Vecāki man mēdza teikt, ka man ir “īpašs deguns”. Lai gan bērni reizēm uz mani skatījās, es neļāvu tam mani ietekmēt un biju laimīgs bērns. Man patika uzstāties un dejot.”

Sejas šķeltne var izraisīt dažus simptomus, piemēram, ietekmēt elpošanu, un ķirurgi parasti sāk operācijas agrīnā vecumā.

No sešu mēnešu vecuma Džoannai tika veiktas vairākas koriģējošas plastiskās operācijas, lai uzlabotu viņas deguna izskatu.

Taču, kad pienāca laiks doties uz vidusskolu, 11 gadus vecā Džoanna negribēja to apmeklēt.

Džoanna stāsta: “Es baidījos, ka mani iebiedēs. Es zināju, ka tur būs bērni, kas ir daudz vecāki par mani.”

Taču mobings, ko piedzīvoja Džoanna, bija daudz ļaunāks, nekā viņa varēja iedomāties.

Viņa atceras: “Kad es gāju pa gaiteņiem, skolēni skatījās uz mani un apsaukāja mani ar rupjiem vārdiem, piemēram, “cūkas deguns” un “bezdegune”. Bija sāpīgi, ka viņi teica tik briesmīgas lietas, lai gan mana slimība nav mana vaina. Viss, ko es vēlējos, bija iekļauties sabiedrībā.”

Džoannas pašapziņa sāka krietni kristies, un galu galā 14 gadu vecumā viņa pameta skolu. Kad sākās trauksmes simptomi, viņa pārstāja viena pati iziet sabiedrībā.

Par laimi, Džoannai tomēr izdevās nokārtot visus eksāmenus un doties uz koledžu studēt veselības un sociālo aprūpi.

Taču viņas klasesbiedri turpināja viņu apsaukāt, tāpēc viņa pārcēlās uz citu koledžu un sāka studēt uzņēmējdarbību.

Džoanna stāsta: “Es nolēmu visu savu enerģiju veltīt tam, lai labi mācītos. Nekas mani neapturēja no savu mērķu sasniegšanas.”

Lasi vēl: Izcili padomi, kā padarīt mājokli smaržīgu bez nevēlamām smakām

Pēc koledžas beigšanas, 2018. gada jūlijā, 18 gadu vecumā, Džoannai tika veikta sestā operācija, kas viņai atstāja jaunas rētas un ievainojumu degunā.

Neraugoties uz to, viņa bija apmierināta ar rezultātiem – līdz brīdim, kad cits huligāns komentēja viņas izskatu.

Džoanna stāsta: “Kādu vakaru es izgāju ārā ar draugiem, un svešinieks man teica, ka mans deguns izskatās salauzts. Tāpēc pēc gada nolēmu veikt vēl vienu operāciju, lai labotu rētas. Tas būtiski mainīja manu izskatu, un, par laimi, neviens mani vairs nekad neiebiedēja.”

Džoannas pašapziņa sāka uzlaboties no 20 gadu vecuma, kad viņa devās uz Hadersfīldas Universitāti studēt uzņēmējdarbību un mārketingu.

Džoanna stāsta: “Tur es nolēmu, ka vairs neveikšu nekādas operācijas. Gadu gaitā man bija bijušas septiņas. Mans izskats nebija vissvarīgākais, salīdzinot ar manu inteliģenci un līdzjūtību pret citiem.”

Tagad Džoanna nekautrējas iziet sabiedrībā un labprāt dodas laukā kopā ar savu draugu un uz koncertiem ar draugiem.

Ja kādreiz cilvēki interesējas par viņas izskatu, viņa tagad jūtas daudz ērtāk par to runāt un vienkārši paskaidro savu stāvokli.

Džoanna saka: “Es esmu laimīgākā, kāda jebkad esmu bijusi.”

 

Leave a Comment