Turcijas zemestrīces upuru skaits pārsniedzis jau 37 000 cilvēku

Vairāk nekā 37 000 cilvēku gājuši bojā zemestrīcēs, kas pagājušajā nedēļā skāra Turciju un Sīriju. Neskatoties uz to, ka jau pagājusi nedēļa, glābējiem joprojām izdodas zem ēku drupām atrast kādu izdzīvojušo.

Tomēr palīdzība joprojām nav pienākusi daudzās vietās, un īpaši slikta situācija ir katastrofas skartajos Sīrijas apgabalos.

Tomēr centienus atrast izdzīvojušos kavē lielais cilvēku skaits, kuri zemestrīcēs zaudēja mājas un kuriem tagad nepieciešama palīdzība.

Turcijā daudzi cilvēki bijuši spiesti dzīvot skolās un ģimnāzijās mājokļa trūkuma dēļ. Tomēr šajās vietās trūkst pirmās nepieciešamības preču, piemēram, pārtikas un tīra dzeramā ūdens.

Turcijas iekšlietu ministrs lūdza cilvēkus sūtīt pārtiku uz katastrofas skartajiem apgabaliem.

Pēc ēku sabrukšanas Turcijas drošības spēki aizturēja vairākus nekustamo īpašumu attīstītājus. Valdība lūgusi arestēt vairāk nekā 30 cilvēkus, kuri bija iesaistīti ēku celtniecībā.

Turcija izmeklē visas vietas, kuras skārusi zemestrīce. Valdības pārstāvji stāsta, ka daļa no sagruvušajām mājām ir vecākas par 30 gadiem un dažas ir daudz jaunākas, tāpēc ir nepieciešamas pārbaudes.

Sīrijā situācija ir vēl sliktāka nekā citās zemestrīču skartajās vietās, jo nedēļu pēc zemestrīcēm daudzviet nav ieradusies palīdzība. Šis ir grūts laiks arī Sīrijas veselības aprūpes sistēmai, kas ir tuvu sabrukumam.

Vienā no Idlibas slimnīcām daži mediķi aprūpē vairāk nekā 350 zemestrīcēs ievainotus cilvēkus. Slimnīcas galvenais ķirurgs Farūks al Omārs stāsta, ka situācija ir ļoti nopietna.

Leave a Comment