9 autovadītāja noslēpumi, kurus jums nemācīs autoskolā

Uzmanieties no augstu transportlīdzekļu manevriem

Neskatieties tikai uz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Pievērsiet uzmanību augstu transportlīdzekļu, piemēram, kravas automašīnu un autobusu, manevriem. To vadītājiem ir labāks skats uz ceļu. Lai pārkārtotos, lai pārvarētu šķērsli, uzmanīgi vērojiet viņu manevrus.

Pareizi novietojiet atpakaļskata spoguli

Ne visi autovadītāji zina, ka spoguļi ir aprīkoti ar diviem režīmiem, kurus var izvēlēties atkarībā no diennakts laika. Jo īpaši ir nakts pozīcija, kas ļauj izvairīties no aizmugurē braucoša automobiļa lukturu apžilbināšanas.

Rokas bremzes izmantošana

Nesenie autoskolas audzēkņi, iespējams, ir iepazinušies ar noteikumu, ka, novietojot automašīnu stāvvietā, jāizmanto rokas bremze. Taču ziemā pastāv liela varbūtība, ka tā vienkārši aizsalst. Tāpēc aukstajā sezonā ir labāk atstāt automašīnu ieslēgtu pārnesumkārbā vai stāvvietas režīmā (automātiskajām transmisijām).

Ja priekšā braucošais automobilis samazina ātrumu

Ja braucat pa vairāku joslu brauktuvi vai ceļa posmu, kurā varat apdzīt, atcerieties vienu noteikumu. Ja priekšā vai sānos braucošais auto palēnina ātrumu, nesteidzieties to apdzīt. Iespējams, tā ir samazinājusi ātrumu, jo uz ceļa ir parādījies cilvēks, dzīvnieks vai kāds cits šķērslis. Apdzīšana var viegli radīt avārijas situāciju uz ceļa.

Negrieziet riteņus, gaidot pagriezienu

Kad esat uz ceļa un jums ir nepieciešams veikt kreiso pagriezienu, šķiet pilnīgi dabiski pagriezt riteņus pa kreisi un gaidīt brīdi, kad varēsiet doties ceļā. Taču tas nav pareizais veids, kā to darīt. Situācijas uz ceļa ir dažādas, un pēkšņas aizmugures sadursmes gadījumā jūsu automašīna neizbēgami iebrauks pretējā braukšanas joslā. Tāpēc ir svarīgi turēt riteņus taisni un pagriezt tos tikai īstajā brīdī.

 

 

Leave a Comment