9 autovadītāja noslēpumi, kurus jums nemācīs autoskolā

Lai iegūtu autovadītāja apliecību, jums ir jāapgūst daži noteikumi, pareizi jāuzvedas un jāievēro visi likumā noteiktie ierobežojumi. Diemžēl daudz no tā tiek aizmirsts, pirmo reizi izbraucot uz ceļa…

Lūk, 9 lietas, kuras jums noteikti neiemācīs autoskolā, bet kuras noderēs uz ceļa!

Pareizs sānu spoguļu novietojums

Ja jūsu sānu spoguļi nav pareizi novietoti, jūs nevarēsiet saskatīt daļu ceļa. Lai novērstu neredzamās zonas, noregulējiet spoguļus, līdz tie ir pilnībā orientēti pret ceļu (jums ir jāspēj redzēt aizmugurē braucošo automašīnu!).

Pierodiet pie automašīnas

Ja esat nesen ieguvis autovadītāja apliecību vai esat lietojis cita izmēra automašīnu, jums ir jāmācās iejusties tās izmēros. Veiciet šādu vingrinājumu: novietojiet uz asfalta atkorķētu plastmasas pudeli (vai citu drošu priekšmetu) un uzmanīgi pārbrauciet tam pāri, līdz tas izdod raksturīgu skaņu. Šis vingrinājums palīdzēs jums pierast pie automašīnas izmēriem.

Lasi vēl: Top-5 padomi, kā uzglabāt mātes pienu

Perfekta novietošana stāvvietā

Perpendikulāras novietošanas gadījumā, lai izvairītos no bampera berzes ar bruģi, jāizmanto spogulis: tā apakšējā puse atbilst bruģa malai.

Paralēlās novietošanas gadījumā, lai izvairītos no riteņu berzes pret ietves apmali, piestipriniet lentu pie priekšējā stikla pamatnes tā, lai tā atbilstu ietves līnijai. Tas palīdzēs izvairīties no gumijas bojājumiem.

Pareiza braukšana cauri peļķei

Ja priekšā ir peļķe, pirms tās jābremzē, taču to nevajadzētu darīt, kad automašīna jau ir ūdenī. Ja peļķē iebrauksiet pārāk ātri, pastāv risks, ka ūdens iekļūs dzinēja degvielas sistēmā un automašīna apstāsies. Pastāv arī akvaplanēšanas risks, kas saķeres zuduma dēļ padara automobili nevadāmu. Braucot cauri lielai peļķei, nedrīkst strauji samazināt ātrumu. Vairākas reizes nospiediet bremžu pedāli, jo mehāniskā berze rada siltumu, kas izžāvē ūdeni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment