8 produkti, kurus jūs nedrīkstat lietot, ja jums sāp locītavas

  1. Rafinētie ogļhidrāti

Balto miltu izstrādājumi, piemēram, maize, sausiņi, baltie rīsi, kartupeļi un daudzi graudaugi – tie ir rafinētie ogļhidrāti. Pētījumi liecina, ka apstrādāti ogļhidrāti var būt viens no galvenajiem aptaukošanās un citu hronisku saslimšanu iemesliem. Šiem produktiem ir augsts glikēmiskais indekss.

  1. Sarkana un kūpināta gaļa

Gan sarkanā, gan kūpinātā gaļa satur purīnus un nitrātus. Šīs ķīmiskās vielas pastiprina sāpes un iekaisumu organismā. Pētījumi liecina, ka sarkanā un kūpināta gaļa ne tikai izraisa iekaisumu, bet arī veicina vēža attīstību.

  1. Piena produkti

Lielākajai daļai cilvēku piena produkti ir bīstams ēdiens. Pētījumi liecina, ka lielākajai daļai pieaugušo ir problēmas ar piena pārstrādi. Ja jums ir sāpes locītavās, tad vislabāk izslēgt no savas ēdienkartes piena produktus.

  1. Vārāmā sāls

Daudzi pusfabrikāti satur pārlieku lielu sāls un citu konservantu daudzumu, kas pagarina uzglabāšanas termiņu. Vārāmā sāls satur lielu piedevu un ķīmisku vielu daudzumu, kas izjauc šķidruma līdzsvaru organismā. Pievērsiet uzmanību tam, ko jūs ēdat. Izvairieties no neveselīga ēdiena un barības, kas pagatavota mikroviļņu krāsnī, aizstājiet vārāmo sāli ar himalaju jūras sāli.

  1. Kukurūzas eļļa

Daudzas uzkodas un maizes izstrādājumi satur kukurūzas eļļu vai citas eļļas ar augstu omega-6 taukskābju saturu. Pētījumi liecina, ka šīs eļļas var izraisīt iekaisumu. Izvairieties no sojas, zemesriekstu, salātu piedevām un vīnogu kauliņu eļļām. Aizstājiet produktus, kas satur omega-6, ar pretiekaisuma omega-3, piemēram, olīveļļa, rieksti, ķirbju sēklas un linsēklas.

avots

Pievienot komentāru