5 vienkārši veidi, kā atšķirt īstu vīnu no viltojuma

Vīns – viens no vispopulārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Daudzas valstis ražo savu vīnu, tomēr kvalitātes līderi skaitās Francija, Itālija, Portugāle un Spānija. Nav slikti arī Kalifornijas vīni, Čīles vīni.

Diemžēl eksistē daudz spekulantu, kuri nodarbojas nevis ar īsta kvalitatīva vīna piegādi, bet ar viltojumu ražošanu, kuri nonāk veikalu plauktos, kā pazīstami produkti.

 Kā tad, lai atšķir īstu vīnu no viltojuma?

Izpētiet pudeli, pievēršot uzmanību tādām detaļām:

Speciālisti iesaka ar piesardzību attiekties pret vīnu māla pudelēs. Lieta tāda, ka tādā tarā ļoti grūti radīt vīna glabāšanai nepieciešamos apstākļus veikalā vai noliktavā. Gruzīni patiešām iztur vīnus māla krūkās, bet tas notiek pie noteiktas pastāvīgas temperatūras speciālās tam paredzētās vietās. Vēlākai realizēšanai vīnu tomēr labāk ieteicams pildīt vienīgi tumša stikla pudelēs.

LASI VĒL: Patēvs sedza visus savas pameitas kāzu izdevumus, bet pēc viņas nepateicīgās rīcības viņš visu atcēla!

Informācijai, kura ir norādīta uz etiķetes, korķa un pudeles kakliņa uzlīmes ir jāsakrīt savā starpā. Tāpat noteikti ir jābūt norādītam pildīšanas datumam. Skatieties uz vīna sastāvu- tur jābūt tiešā tekstā rakstītam: „dabīgs vīns”. Ja tiek izmantots cits vārdu salikums, piemēram: vīna produkts, speciālais vīns vai kaut kāds tāda tipa apzīmējums, tad jūsu priekšā ir viltojums.

Tāda vērība pirms vīna iegādes palīdzēs izvēlēties dabīgu produktu.

Pievēršam uzmanību vīna krāsai:

Baltvīniem piemīt patīkams zeltains, salmu tonis. Tiem nav jābūt pārāk caurspīdīgiem vai piesātināti dzelteniem, un tiem nav jābūt ar kādu nokrāsu, piemēram, zaļganīgu.

Sarkanvīnu tonim jābūt intensīvam, piesātinātam un atkarībā no šķirnes ar atbilstošu aromātu. Ja vīnam ir nogulsnes, tas nenozīmē, ka tas ir slikts.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru