5 vienkārši veidi, kā atšķirt īstu vīnu no viltojuma

Ķersimies pie vīna garšas un aromāta degustācijas:

Dabiskam vīnam nevar būt pārāk specifiska garša vai smarža, tas, kā likums, ir maigs un neuzbāzīgs.

Ja jūs uzreiz atpazināt smaržā zemenes vai ķiršus garšā, un ja kopumā klātesoša ir izteikta konfekšu nots – tas visdrīzāk ir viltojums. Ja esat agrāk baudījuši īstu kvalitatīvu vīnu, tad noteikti spēsiet sajust atšķirību.

Ir arī daža metodes, ar kuru palīdzību pārbauda, vai vīns nav viltots:

Ar parasta ūdens palīdzību:

Paņemiet ar ūdeni piepildītu trauku. Mēģenē vai jums pieejamā maza tilpuma traukā ar šauru kakliņu ielejiet vīnu. Stipri aizspiediet ar roku šī trauka augšu un nolaidiet ar visu trauku zem ūdens. Noņemiet roku no trauka augšas un vērojiet, kā vīns saplūst ar ūdeni.

LASI VĒL: Jaunlaulātajam pārim neiepatikās savas kāzu bildes, tādēļ viņi uzrīkoja kāzas no jauna!

Lieta tāda, ka vīnam un ūdenim ir dažādi blīvumi, tas nozīmē ka dabīgs vīns ar grūtībām jauksies kopā ar ūdeni. Savukārt, ja vīns viltots, tad tas vienā mirklī sajauksies ar ūdeni viendabīgā masā.

Pārbaude ar sodas palīdzību:

Tāda pārbaude arī ir neticami vienkārša un pieejama ikvienam, jo soda taču ir katrā mājā. Ieberiet šķīvī nedaudz pārtikas sodas pulvera. Sodai pa virsu uzlejiet vienu karoti sarkanvīna un vērojot kā mainās krāsa.

Ja vīns kļuva tumšāks, vai pelēcīgāks vai zilganāks, kaut kā mainījusies nokrāsa – neuztraucieties, jūsu rokās ir kvalitatīvs dabīgs vīns. Bet, ja tas ir viltojums, tad tā krāsa visbiežāk paliks nemainīga.

avots

Pievienot komentāru