5 veidi, kā sagatavot kāpostu lapas tīteņu pagatavošanai

Dažādu ēdienu vidū goda vietu ieņem pildīti kāposti. Tomēr ne visi zina, ka ir vairāki veidi, kā pareizi sagatavot kāpostu lapas tīteņiem, un tie visi ir efektīvi.

Svarīgi! Ja lapas noņemtas nepareizi, pakļautas pārmērīgai termiskai apstrādei vai noņemtas nepietiekami maigi, var iegūt nevis garšīgus un sulīgus kāpostu tīteņus, bet gan maltas gaļas gabaliņus, kas ietīti cietās un ūdeņainas garšas lapās. Gatavā ēdiena garšas īpatnības lielā mērā izskaidro tieši kāpostu pagatavošana.

1.Pārtikas plēve

Standarta kāpostu (ne vairāk kā pusotru kilogramu) apstrādā –  noņem neizmantojamās augšējās lapas, un pašu dārzeni nomazgā zem tekoša ūdens. Pēc tam to cieši ietin vairākās pārtikas plēves kārtās un ievieto mikroviļņu krāsnī.

Pievērsiet uzmanību! Ar vidējo iekārtas jaudu tas ilgs tieši tik ilgi, cik ilgi ietītajai plēvei būs laiks aizsvīst. Kad kāposti atdziest, tos atvij no plēves, nogriež miziņas un bez mazākām grūtībām atdala lapas tālākai gatavošanai.

Lasi vēl: Pavasara uzmundrinājums: kā atgūt matu spīdumu un spēku

2.Mikroviļņu krāsns

Arī šajā gadījumā ir nepieciešama mikroviļņu krāsns, bet pārtikas plēve nebūs nepieciešama. Vienkārši jānovieto nomazgātā galviņa uz šķīvja un jātur mikroviļņu krāsnī ar ieslēgtu vidēju jaudu 5-7 minūtes. Šo procedūru veic atkārtoti, līdz tiek noņemtas visas lapas, kas ir piemērotas tīteņu sagatavošanai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Pievērsiet uzmanību! Visos turpmākajos gadījumos augšējais slānis kļūst mīksts tikai 2-3 minūšu laikā, atšķirībā no pirmās reizes. Garšas īpašības šajā variantā netiek zaudētas, visas derīgās sastāvdaļas tiek saglabātas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru