5 pazīmes, kas liecina, ka sociālie mediji grauj jūsu attiecības

Emocionālo saišu vājināšanās sociālo plašsaziņas līdzekļu atkarības dēļ

Ja dominē saziņa tiešsaistē, pastāv risks, ka attiecības var kļūt virspusējas, trūkst dziļuma, ko attīsta fiziska klātbūtne un dalīšanās emocijās.

Piemēram, pārmērīga paļaušanās uz īsziņām var mazināt emocionālo intimitāti, jo tās bieži vien nespēj nodot visu emociju gammu. Tas uzsver, cik svarīgi ir sabalansēt tiešsaistes mijiedarbību ar tiešu, personisku saskarsmi.

Sociālo mediju izraisīta greizsirdība un nereālas cerības

Sociālie plašsaziņas līdzekļi var radīt nereālistiskus standartus, jo cilvēki mēdz dalīties tikai ar savas dzīves spilgtākajiem mirkļiem, apejot problemātisko un ikdienišķo momentu parādīšanu. Un šāds izkropļots, nereālistisks priekšstats var izraisīt neapmierinātības sajūtu par savām attiecībām, skaudību un greizsirdību, liekot aizmirst par individuālu saskarsmes attīstību un savām, nevis uzspiestajām vajadzībām.

Sociālo mediju ietekme uz reālo partneru apmierinātību ir milzīga, jo tie var viegli izkropļot priekšstatu par to, kā patiesībā izskatās veselīgas un pilnvērtīgas attiecības – ar savstarpēju sapratni, atbalstu un konfliktu risināšanu.

Konfidencialitātes pārkāpšana un uzticības mazināšanās

Viegla piekļuve personiskajai informācijai un kārdinājums sekot līdzi partnera tiešsaistes aktivitātēm var novest ne tikai pie personisko robežu pārkāpšanas, bet arī pie uzticības mazināšanās, greizsirdības un visbeidzot psiholoģiskas vardarbības. Neatkarīgi no tā, vai tā ir ziņu lasīšana bez atļaujas vai partnera atrašanās vietas izsekošana, šādas darbības var graut uzticības pamatu, uz kura balstās attiecības.

Lai gan tas drīzāk uzsver jau esošās problēmas, piemēram, komunikācijas trūkumu, pašvērtējuma problēmas, pārpratumus, sociālo mediju iespējas var tās ievērojami pastiprināt vai pat kļūt par kontroles instrumentu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 71%

0%

Tas uzsver nepieciešamību noteikt robežas un savstarpēju cieņu attiecībās – tāpat kā nepieciešamību sabalansēt sociālo plašsaziņas līdzekļu lietošanu un sazināties ar ģimenes psihologu, ja konfliktsituāciju atrisināt ir grūti.

 

 

Leave a Comment