5 pazīmes, kas liecina, ka sociālie mediji grauj jūsu attiecības

Viedtālruņu un citu ierīču klātbūtne var ievērojami pasliktināt partneru mijiedarbības kvalitāti.

21.gadsimtā sociālo mediju ietekme uz mūsu dzīvi ir nenoliedzama. Sākot no tā, kā cilvēki sazinās, līdz pat tam, kāpēc viņi šķiras, tehnoloģijas ir būtiski mainījušas attiecību attīstību. Par to, kā digitālās tehnoloģijas un sociālie tīkli var izjaukt attiecības, stāsta pieredzējuši psihologi.

Izkliedēta uzmanība un kopīgi pavadītā laika kvalitātes samazināšanās

Viedtālruņu un citu ierīču klātbūtne var ievērojami samazināt partneru savstarpējās mijiedarbības kvalitāti. Pastāvīgi paziņojumi, vēlme pārbaudīt sociālos plašsaziņas līdzekļus vai ieradums pārskatīt ziņu lapu sarunu laikā var izraisīt nevērības un izolētības sajūtu attiecībās.

Šādi traucējumi ne tikai samazina kopā pavadītā laika kvalitāti, bet arī var graut uzticības un intimitātes pamatus.

Lasi vēl: Garšīgāk un labāk: kā pagatavot ābolu majonēzi – ideālu mērci ēdieniem

Nesaprašanās neverbālu signālu trūkuma dēļ

Lai gan digitālā saziņa ir ērta, tai trūkst dzīvas mijiedarbības bagātības, kur neverbāliem signāliem, piemēram, ķermeņa valodai un intonācijai, ir izšķiroša nozīme saprašanās un empātijas veidošanā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 70%

0%

Teksta ziņojumus var viegli nepareizi interpretēt, pat izmantojot dažādas zīmes, kas noved pie pārpratumiem un konfliktiem, no kuriem varētu izvairīties klātienē. Tajā pašā laikā balss ziņojumus, kas, šķiet, varētu atrisināt intonācijas problēmas, ne vienmēr ir viegli uzklausīt – un garas un detalizētas ziņas netiek saprastas izkliedētas uzmanības dēļ.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru