5 pazīmes, ka jūs varat aizmigt pie stūres

Ja pajautāt katram vidusmēra pilsonim, kas viņu biedē mazāk – pārvietošanās lidmašīnā vai automašīnā, atbilde praktiski būs viennozīmīga – protams, automašīnā.

Automašīna mūsdienās ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa, un mēs, praktiski, bez tās vairs nevaram iztikt. Šī tuvā blakus būšana ar mašīnām praktiski ir novedusi pie tā, ka cilvēki vairs neizjūt pret tām nekādas bailes. Jā, mēs dzirdam, ka kaut kur, pat ļoti tuvu mums, notiek nelaimes gadījumi, reizēm pat ar traģiskām sekām, taču mums liekas, ka tie ir reti gadījumi. Bet aviokatastrofas mūs biedē ļoti.

Nedaudz statistikas

Šo gandrīz 100 gadu periodā, kad pastāv civilā  aviācija, bojā gājuši mazāk kā 150 tūkstoši cilvēku.

Ceļa satiksmes negadījumos ( pēc Starptautiskās veselības organizācijas ziņām), visā pasaulē KATRU DIENU iet bojā apmēram 3 tūkstoši cilvēku, bet GADĀ – vairāk kā 1,25 miljoni. Dažāda veida traumas gūst no 20 līdz 50 miljoniem cilvēku gadā.

Ceļu satiksmes negadījumu iemesli ir daudz un dažādi. Šis raksts ir veltīts tikai vienam no tiem.

Tā pati nepielūdzamā statistika vēsta, ka katrs piektais ceļu satiksmes negadījums pasaulē notiek tāpēc, ka autovadītājs vai nu ir bijis miegains vai aizmidzis pie stūres, vadot automašīnu.

Kāpēc cilvēks nepaspēja laikus saprast, ka mieg ciet, neapstājās un neizkāpa no mašīnas? Kā atpazīt brīdinājuma signālus, ko suta mums  ilgajā ceļā pārgurušais organisms?

Lūk piecas pazīmes, kuras norāda uz to, ka jūs varat aizmigt pie stūres. Šķir nākošo lapu! 

Pievienot komentāru