5 pazīmes, ka jūs varat aizmigt pie stūres

1.Jūs pamaniet mirkšķināšanas momentu

Mirkšķināšanas process parastā stāvoklī notiek ļoti ātri un nav pamanāms. Taču, kolīdz šis process kļūst jums pamanāms, tas liecina par to, ka jūs sāciet atslēgties un ir nepieciešams apstāties.

2. Jūs pieviļ jūsu redze

Jūs sāciet slikti izšķirt priekšmetus uz ceļa: jūs redziet vienu figūru, bet kustības laikā tā mainās, vai izzūd pavisam. Tas liecina par to, ka jūsu acis vēl fiksē apkārtējo informāciju, taču smadzenes vairs nav spējīgas šo informāciju apstrādāt – tās atslēdzas, aizmieg.

3. Jūsu redze nepaspēj fokusēties

Agrāk jūs momentā varējāt fokusēt savu skatienu no ceļ uz mašīnas paneli, momentā fiksējāt rādītājus un atkal skatījāties uz ceļu. Jūsu redze paspēja pārkārtoties, bet smadzenes fiksēja vajadzīgo informāciju. Taču, kolīdz jūs sāciet iemigt, jūsu acis nespēj ātri adaptēties jaunajiem noteikumiem un jums ir grūti ar skatienu aptvert visus rādījumus.

4. Jūsu smadzenes sāk slinkot

Garš ceļš, klusa mūzika. Cilvēkam pie stūres uznāk slinkums kaut ko pārdomāt, risināt, pat sarunāties. Ja automašīnas salonā pēkšņi iestājies klusums, pat jau brauc kompānija, tad pēc neilga brīža ir iespējama avārija. Brauciena laikā sarunāties vajag pastāvīgi, vēlams par kādām uztraucošām tēmām. Visu laiku vajag nodarbināt smadzenes, lai tās “neaizmieg.”

5. Jūs pieļaujat sīkus pārkāpumus

Jūs neievērojāt ceļā zīmi? Pāris reize nepaspējāt pārslēgt tuvās gaismas? Paskrējāt garām pagriezienam? Smadzenes aizmieg pakāpeniski. Jūs uzskatāt, ka viss ir normāli un jūs vēl visu kontrolējiet. Taču jūs apziņa notrulinās, un nu tā vairs nestrādā uz visiem 100%, bet gan tikai uz 75%, 50% u.tt, aizvien mazāk un mazāk. Un jūs pat nesapratīsiet, kurā momentā jūs izslēgsieties pavisam.

Šis ir tikai dažas pazīmes, kas signalizē jums par iespējamajām briesmām, kas piezogas nemanot, neatkarīgi no jūsu vadītāja pieredzes, stāža vai veselības. Vienīgais pareizais risinājums – apstāties tūlīt pat, negaidot nākamo benzīntanku, pagriezienu, viesnīcu u.tt., izkāpt no mašīnas, pastaigāt, uztaisīt pietupienus, piezvanīt tuviniekiem, paziņām. Lieciet jūsu smadzenēm pamosties un tikai tad atsāciet braukt. Vai vēl labāk – uzticiet stūri jūsu ceļabiedram, kuram ir tiesības.

avots

Leave a Comment