5 gadījumi, kad jums nav jālūdz piedošana

Bieži vien cilvēki atvainojas, jo pārāk uztraucas par to, ko domās citi, vai arī pārāk rūpējas par savām jūtām uz savu interešu un vajadzību rēķina. Tomēr ir situācijas, kad nav nepieciešams atvainoties.

Amerikāņu attiecību eksperte, autore un klīniskā psiholoģe Gvena Kolmena norādīja, kad nav nepieciešams atvainoties.

Emocijas pierāda, ka ikviens cilvēks ir dzīvs cilvēks, tāpēc izjūt jūtas. Eksperti iesaka pieņemt un izdzīvot tās visas.

Kategoriski nevajag prasīt piedošanu šādās situācijās:

Uzzināja neveiksmīgu ziņu un nevarēja aizturēt asaras.

Priecājies tik ļoti, ka sāc raudāt vai lēkāt aiz prieka.

Izjuti kaunu par to, ka nosarksti.

Satraucies un jūties tā, it kā būtu “sastindzis”.

Esi nobijies un apjucis.

Psiholoģe apgalvo, ka visas šīs ir emocijas, un tā cilvēki reaģē uz apkārtējo pasauli, tāpēc tas ir dabiski.

Atcerieties, ka jūsu sajūtas, emocijas un rīcība ir dabiskas jūsu uztveres un pārliecības sekas. Izņēmums ir gadījums, ja jūsu emocijas, jūtas vai rīcība rada citam cilvēkam lielu diskomfortu. Tad gan jūs varat izteikt atvainošanos par savu rīcību vai izpausmēm.

Lasi vēl: Kā panākt mirdzošas ādas efektu: grima mākslinieku padomi

Tā ir jūsu dzīve un jūsu tiesības dzīvot to tā, kā vēlaties. Taču atcerieties arī to, ka cilvēks, kurš ņem vērā tikai sevi, var tikt atstāts likteņa varā. Ir svarīgi neaizmirst par jums svarīgu cilvēku jūtām, bet pareizi noteikt prioritātes.

Tāpat nevienam nav pienākuma atvainoties un attaisnoties par to, kā viņš izskatās. Tas, ko valkāt, kā uzklāt grimu un kādu frizūru veidot, ir paša cilvēka ziņā. Ja kādam nepatīk jūsu svars, augums vai ķermeņa īpatnības, tā nav jūsu vaina.

 

 

Leave a Comment