13.Saeimas vēlēšanām reģistrē šonedēļ iesniegtos kandidātu sarakstus

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien 13.Saeimas vēlēšanām reģistrēja šonedēļ iesniegtos Jaunās Konservatīvās partijas un Rīcības partijas deputātu kandidātu sarakstus.

Pēc reģistrēšanas iesniedzēji kandidātu sarakstu vairs nevar atsaukt, grozīt vai labot. Izmaiņas sarakstā drīkst veikt tikai CVK, svītrojot kandidātus par neatbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām vai veicot tehniska rakstura labojumus.

Atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam pēc saraksta reģistrēšanas ir jāuzsāk arī sarakstā pieteikto deputātu kandidātu pārbaudes. Piemēram, sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru tiek pārbaudīta kandidātu sodāmība, sadarbībā ar Totalitārisma seku dokumentēšanas centru – kandidātu iespējamā sadarbība ar ārvalstu drošības dienestiem vai darbošanās pretvalstiskās organizācijās pēc 1991. gada 13. janvāra, bet atbilstoši ziņām Iedzīvotāju reģistrā tas, vai kandidāts ir Latvijas pilsonis, kurš vēlēšanu dienā būs vecāks par 21 gadu.

Nākamās CVK sēdes iesniegto kandidātu sarakstu reģistrēšanai plānotas 3. un 8. augustā pulksten 11.00. Savukārt 13.Saeimas vēlēšanām reģistrēto kandidātu sarakstu numuru izloze notiks 10. augustā.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana 13.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 7. augustam. Līdz šodienai kandidātu sarakstu iesniegšanu CVK pieteikušas vēl četras partijas un partiju apvienības:

– 1. augustā plkst. 12.00 – Reģionu apvienība;

– 2. augustā plkst. 14.00 – Zaļo un Zemnieku savienība;

– 3. augustā plkst. 13.00 – partija “Progresīvie”;

– 6. augustā plkst. 12.00 – partiju apvienība “Latviešu nacionālisti”.

Piekļuves tiesības CVK kandidātu sarakstu sagatavošanas lietojumprogrammai līdz šodienai saņēmušas 17 partiju un partiju apvienības.

Ar vēlēšanām iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties 13.Saeimas vēlēšanu mājaslapā https://sv2018.cvk.lv

13.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 6. oktobrī.

Pievienot komentāru