13 faktori, kas samazina grūtniecības iestāšanās iespējamību

Partnera aizraušanās ar iešanu karstā vannā

Brazīlijas uroloģijas sabiedrības veiktais pētījums parādīja, ka vīrieši, kas tiek vairākkārtīgi pakļauti augstas temperatūras ietekmei ar ūdeni, piemēram, iešana karstā vannā, džakuzi vai sauna, var kļūt neauglīgi.

Ārsti iesaka samazināt atrašanās laiku karstā vannā, lai izslēgtu doto problēmu.

Jūsu pretapaugļošanās līdzekļu lietošana

Grūtniecības kontrole ir viens no labākajiem veidiem, kā novērst nevēlamu grūtniecību, bet ne visi varianti ir ieteicami. Ja jūs izmantojat dzimstības kontroli ar injekciju palīdzību, piemēram, Depo-Provera, jums būs grūtāk palikt stāvoklī pat pēc tam, kad būsiet atteikusies no šī līdzekļa lietošanas. Lielākā daļa injekcijas preparātu apstādina ovulāciju un sabiezina dzemdes kakla gļotādu, lai novērstu spermas iekļūšanu. Pat pēc tam, kad būsiet beigusi saņemt injekcijas, jūs nevarēsiet uzreiz ovulēt.

Ilgstošā auglības atjaunošanas perioda dēļ Depo-Provera nav ieteicams sievietēm, kuras domā par grūtniecību tuvāko divu gadu laikā.

Zāles

Dažas zāles var ietekmēt jūsu auglību. Pastāv noteikti medikamenti, visbiežāk daži antidepresanti un garastāvokļa stabilizētāji, kas var ietekmēt jūsu spēju palikt stāvoklī, liekot jūsu ķermenim izstrādāt vairāk prolaktīnu – hormonu, kas novērš ovulāciju.

Nepārtrauciet lietot zāles, līdz nebūsiet konsultējusies ar ārstu, savādāk varat pakļaut savu veselību liekam riskam.

Lubrikanti

Smēres palīdz padarīt mīlas nakti neaizmirstamu, bet dažas sastāvdaļas, ka iekļautas smēru sastāvā, var nogalināt spermu. Pētījums, kas publicēts žurnālā Fertility and Sterility, ir parādījis, ka daudzi populārie lubrikanti var traucēt bērna ieņemšanai, jo faktiski iznīcina spermatozoīdus. Veikala smēres vietā jūs varat izmantot parastu kokosriekstu eļļu.

Jūsu reakcija uz ftalātiem

Nekad neesat dzirdējusi par ftalātiem? Jūs neesat vienīgā. Saskaņā ar neseno Eiropas cilvēka reprodukcijas un embrioloģijas sabiedrības pētījumu, ftalāti ir sintētiskās ķīmiskās vielas, kas tiek izmantotas plastmasā un dažos kosmētiskajos līdzekļos, to ilgstoša iedarbība var ietekmēt jūsu spēju palikt stāvoklī. Šīs ķīmiskās vielas var iedarboties arī uz jūsu partnera auglību.

Ja jūs vēlaties palikt stāvoklī, izvairieties no kosmētiskajiem līdzekļiem, kuru sastāvā atrodams dibutilftalāts (DBP), dimetilftalāts (DMP) un dietilftalāts (DEP).

Jūsu vecums

Eksperti piekrīt tam, ka iespējas palikt stāvoklī augstākas ir sievietēm līdz 35 gadiem, jo katra sieviete piedzimst ar noteiktu daudzumu olšūnu. Auglība sievietei sāk lēnām samazināties jau pēc 32 gadiem. Sievietes vairāk nepavairo to olšūnu daudzumu, kas bija līdz 32 gadu robežai”.

Jūsu partnera vecums arī ietekmē tādas lietas kā risks, ka piedzims bērniņš ar iedzimtiem defektiem, kā arī veselības problēmām, tai skaitā vēzi un autismu, saskaņā ar pētījumu, kas publicēts American Journal of Stem Cells.

Viņa dzīvesveids un vecums atspoguļojas molekulās, kas kontrolē gēnu funkciju. Tādā veidā tēvs var ietekmēt ne tikai savu netiešo pēcteci, bet arī nākamo paaudzi.

Seksa laikā

Lai paliktu stāvoklī, svarīgs ir laiks, kad jūs nodarbojieties ar seksu. Ja jūs vēlaties palikt stāvoklī, jums vajadzētu sekot līdzi savam menstruālajam ciklam, lai noteiktu dienas, kas ir vispiemērotākās bērna ieņemšanai. Aplikācija Dot Fertility & Period Tracker, kas izstrādātā sadarbojoties ar pasaules mēroga ekspertiem veselības saglabāšanas sfērā Cycle Technologies, ļauj jums efektīvi plānot vai novērst savu grūtniecību.

avots

Pievienot komentāru