13 faktori, kas samazina grūtniecības iestāšanās iespējamību

Kad jūs vēl bijāt pusaudze, jūs, visticamāk, uztraucāties par to, kā izvairīties no grūtniecības. Bet tagad, kad esat kļuvusi vecāka, un plānojat bērnus, ir svarīgi zināt par faktoriem, kuri samazina iespēju palikt stāvoklī. Lūk, kur tie ir:

Ķīmiskie tīrīšanas līdzekļi

Tas, ar ko jūs tīrāt vannu vai virtuvi, var negatīvi ietekmēt jūsu izredzes palikt stāvoklī. Saskaņā ar Health.com, piesārņojuma, pesticīdu un ražošanas savienojumu iedarbība var samazināt pāra iespējamību tikt pie bērniem līdz pat 29%.

Padomājiet par to, kā iztikt bez ķīmijas, izmantojot dabīgus tīrīšanas līdzekļus, piemēram, sodu vai etiķi.

Smēķēšana

Cigarešu smēķēšana un pat pasīvā smēķēšana samazina auglību. Pēc Amerikas reproduktīvās medicīnas sabiedrības datiem, smēķēšana provocē neauglību 13 % gadījumu. Šis graujošais ieradums arī samazina “dzīvo” spermatozoīdu daudzumu spermā.

Pārāk daudz treniņu

Pārāk liels treniņu skaits var samazināt jūsu izredzes palikt stāvoklī. Acīmredzams potenciālās problēmas signāls ir menstruālā cikla izmaiņas. Ja jūs esat pamanījusi, ka izdalījumi kļūst gaišāki, bet kritisko dienu skaits samazinās, tad obligāti parunājiet ar savu ārstējošo ārstu par sporisku nodarbību ietekmi uz jūsu auglību.

Stress

Stress mēdz būt katram, bet tas, kā jūs tiekat galā ar savu stresu, var ietekmēt jūsu spēju palikt stāvoklī. Tomēr ir vairāki veidi, kā samazināt nemiera sajūtu: aizejat gulēt agrāk, nodarbojieties ar seksu baudas dēļ, un nevis tāpēc, ka gribat palikt stāvoklī, relaksējieties, rakstiet dienasgrāmatu, runājieties ar terapeitu, nodarbojieties ar jogu un meditāciju.

Tas, kā jūsu partneris izmanto savu portatīvo datoru

Ja jūs kādreiz esat lietojusi portatīvo datoru, to uzliekot sev uz ceļiem, tad ziniet, ka viņš diezgan ātri uzsilst, kas, kā izrādās, ietekmē iespējamību palikt stāvoklī. Pētījums, ko veica Fertility and Sterility, parādīja, ka ilgstošs kontakts ar portatīvo datoru, kas ilgstoši pieslēgts bezvadu internetam, samazina spermatozoīdu kustību, un tiek pieļauts, ka ieslēgta portatīvā datora turēšana uz ceļiem pie sēkliniekiem var novest pie vīriešu auglības samazināšanās.

Partnera apakšveļa

Jūsu partneris nēsā bokseršortus vai parastās apakšbikses? Izrādās, ka apakšveļas izvēle ietekmē spēju apaugļot. WebMD paziņoja, ka bokseršorti vai brīvās apakšbikses veicina spermatozoīda daudzuma palielināšanu, jo nodrošina sēkliniekiem zemāku temperatūru, kā pārējās ķermeņa daļas, kas ir galvenais faktors, lai tiktu ražota sperma. Tas arī nozīmē, ka cieša apakšveļa vai džinsi rada pretēju efektu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru