Zinātnieki pierādījuši: Vientuļām sievietēm ir lielāka vēlme ēst

Pētnieki atklāja, ka sievietēm ar augstu sociālās izolācijas līmeni ir tendence uz lielāku apetīti.

Sievietēm, kuras uzskata sevi par vientuļām, ir vērojama aktivitāte smadzeņu reģionos, kas saistīti ar tieksmi un motivāciju ēst.

Jaunajā UCLA Health veiktajā pētījumā atklājās, ka šādas sievietes īpaši labprāt ēd, kad viņām tiek rādīti attēli ar augstu kaloriju daudzumu saturošiem pārtikas produktiem, piemēram, saldumiem. Šai pašai pētāmo sieviešu grupai bija negatīva ēšanas uzvedība un slikta garīgā labsajūta.

“Nav veikti pētījumi par to, kā smadzenes apstrādā vientulību un kā tā ir saistīta ar lieko svaru un fiziskās labsajūtas stāvokli,” pētījuma iespējamību komentēja zinātniece un Kalifornijas Universitātes profesore Arpana Gupta.

Pētnieki atklāja, ka sievietēm, kurām bija augstāks sociālās izolācijas līmenis, bija tendence uz lielāku tauku masu, sliktāku uztura kvalitāti, lielāku alkas pēc ēdiena un nekontrolētu ēšanu, kā arī augstāku trauksmes un nomāktības līmeni.

Lasi vēl: Kā iztīrīt cepamo paplāti ar sāli: neparasta, bet strādājoša metode

Pētnieki arī atklāja, ka to sieviešu grupā, kuras uzskatīja sevi par vientuļām, bija palielināta aktivizācija smadzeņu reģionos, kas saistīti ar lielāku tieksmi pēc saldiem ēdieniem, un samazināta aktivizācija smadzeņu reģionos, kas saistīti ar paškontrolējošu ēšanas uzvedību.

“Šie rezultāti ir interesanti, jo tie pierāda to, ko mēs intuitīvi zinām. Kad cilvēki ir vientuļi, tas ietekmē ne tikai viņu uzvedību un sajūtas. Viņi nepietiekami novērtē to, ko viņi ēd, savu vēlmi ēst un savu tieksmi ēst, īpaši nepareizu pārtiku,” sacīja Gupta.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

“Ja jums ir pastiprināta tieksme, jūs ēdat vairāk un, iespējams, izjūtat lielāku trauksmi vai nomāktību, kas var novest pie vēl lielākas vēlmes ēst,” sacīja pētījuma vadošais autors Sjaobei Džans.

 

Pievienot komentāru