Viss, kas tev jāzina par pareizu dracēnas kopšanu

Dracēnas kopšanas pamats ir savlaicīga mēslošana

Lai augs varētu augt un attīstīties, tam nepieciešams mēslojums. Pavasarī un vasarā mēslojiet biežāk nekā miera periodā. Mēslošanai ir piemēroti šķidrie mēslošanas līdzekļi, kurus var iegādāties attiecīgajos veikalos.

Dracēnas pārstādīšana

Pārstādīšana jāveic reizi divos gados pavasarī. Dracēnai ieteicams izmantot velēnu un lapu zemes maisījumu ar svaigiem kūtsmēsliem. Podā ir jāizveido drenāža.

Lasi vēl: Tikai divas zodiaka zīmes janvāra otrā pusē peldēsies naudā

Dracēnas pavairošana

Dažu dracēnas sugu jaunos augus var iegūt no sēklām, kā arī apsakņojot stublāja gabaliņus zem plēves +25 °C temperatūrā. Ja jums ir vecs augs ar kailu stublāju, bet saglabājušos augšdaļu, varat nogriezt augšējos spraudeņus, ievietot tos ūdenī un pēc dažām nedēļām iegūt augu ar jaunām saknēm.

Kļūdas dracēnas kopšanā

Pat zinot, kā kopt dracēnu, var pieļaut kļūdas. Taču nevajag krist izmisumā, gandrīz vienmēr ir iespēja tās labot. Piemēram, ja augs ir applūdis ar ūdeni, ir nepieciešams izņemt ziedu no podiņa, rūpīgi notīrīt to no zemes un pārbaudīt saknes. Bojātā sakņu daļa ir jāizņem, bet pārējā daļa jāstāda svaigā augsnē. Ja saknes ir ļoti stipri bojātas, augu var atgriezt, izmantojot kādu no pavairošanas metodēm.

Galvenais ir mīlēt augus, jo tad jūs pamanīsiet vismazākās izmaiņas jūsu mīlulim un laikus uz tām reaģēsiet.

Leave a Comment