Vai nevakcinēto dēļ dzīve pēc 15. novembra apstāsies?

Līdz 15. novembrim visiem valsts un pašvaldību iestāžu, kā arī to kapitālsabiedrību darbiniekiem, kuri vēlēsies turpināt darbu, ir jābūt obligāti vakcinētiem pret Covid-19.

Pretējā gadījumā viņiem draud vai nu atlaišana no darba, vai labākajā gadījumā – atstādināšana no amata pienākumu pildīšanas bez darba algas saglabāšanas līdz vakcinācijas kursa pabeigšanai. Sazvērestības teoriju pinēji tautu nu biedē, ka lielo vakcinācijas pretinieku skaita dēļ, dzīve valstī nākamā mēneša vidū teju vai apstāsies. Bet kā ir patiesībā?

Ministru kabinets 8. oktobrī, apstiprinot rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, noteica prasību obligāti vakcinēties visiem publiskā (valsts un pašvaldību) sektora darbiniekiem. Savukārt privātajiem darba devējiem silti ieteica padomāt par obligātās vakcinācijas nepieciešamību, kaut arī jau tagad ir vairāku nozaru darbinieki, kuri privātajā sektorā var strādāt tikai būdami vakcinēti, piemēram, veikalu pārdevēji.

Tiesībsargs: obligātajai vakcinācijai ir likuma spēks

Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas vadītājs Jānis Citskovskis norādījis, ka pieņemtā prasība attieksies uz visiem valsts un pašvaldības iestādēs, tostarp kapitālsabiedrībās strādājošiem, neatkarīgi no viņu ieņemamā amata.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT 

Pievienot komentāru