To zina tikai daži saimnieki: kādā temperatūrā ziemā apģērbt savu suni

Kādu temperatūru suns var panest ārā ziemā

Dažām suņu šķirnēm ziemas apģērbs vispār nav nepieciešams. Šādas šķirnes ir haskiji, vācu aitu suņi, samojedi, bernardi un malamuti. Viņiem ir diezgan blīvs apmatojums, tāpēc šie suņi spēj labi justies pat -20 grādu temperatūrā. Ja suns dzīvo ārā aplokā, tad pat -40 grādu temperatūra tam nebūs ekstrēma.

Tomēr ņemiet vērā, ka, sākoties pirmajām salnām, un tiklīdz termometrs sāk rādīt zem -5 grādiem, pastaigāties ar dzīvoklī dzīvojošu suni joprojām ir jādodas. Ja tas ir dekoratīvās vai eksotiskās šķirnes dzīvnieks, pastaigas labāk samazināt līdz 15-30 minūtēm. Rādītājs, pie kādas temperatūras sunim ir auksti, katram ir atšķirīgs – tas pirmkārt atkarīgs no šķirnes un dzīvesveida.

Kā pašam noskaidrot, kad suni ģērbt

Jūs varat mēģināt pastaigāties ar savu mīluli bez apģērba, bet pie pirmajiem hipotermijas simptomiem jums nekavējoties jāskrien mājās un tad jāiegādājas jaka vai džemperis. Mājdzīvnieks noteikti dos jums zināt, ka viņam ir auksti – sāks bāzt ķepas zem sevis, ņaudēt, raudāt, trīcēt un uzvesties melanholiski.

Dažkārt apģērbs var pat kaitēt. Visa būtība ir tāda, ka, izvēloties sunim individuāli nepareizu lietu, dzīvnieks var vai nu turpināt salt uz ielas, vai, gluži pretēji, ļoti svīst. Nevajadzētu nevajadzīgi siltināt, pretējā gadījumā jūs traucēsiet organisma dabisko termoregulāciju – izvēlieties lietas, kas neierobežos suņa kustības pastaigas laikā, bet arī būs piemērotas gadalaikam.

Leave a Comment