Tikai viena neliela sauja, un iegūsiet nebijuši lielu kartupeļu ražu: mēslojums, kurš jāsāk vākt jau ziemā

Dārzkopji, kuri audzē kartupeļus un no krūma savāc pāris spaiņus ar lieliem kartupeļu bumbuļiem, zina vienu gudru triku.

Iesācēju dārzkopju ražas nav tik iespaidīgas. Noslēpums ir sauja atkritumu, kas jāmet zem katra kartupeļu stāda.

Pieredzējuši dārzkopji saka: “Iemetiet šo sauju atkritumu – no krūma izraksiet vismaz spaini kartupeļu.” Un ne velti. Šāds mēslojums no dabīgajiem atkritumiem patiešām darbojas.

Viena no mēslojuma sastāvdaļām jāsāk vākt ziemā. Jums būs vajadzīgas trīslitru burkas – uzglabāšanai. Mēslošana ļaus izrakt četras reizes lielāku ražu.

Ja gaidāmajā pavasarī gatavojaties stādīt dārzeņus, tad jau tagad sāciet vākt kartupeļu mizas. Tās satur ļoti daudz kālija, fosfora, kā arī bioloģiski aktīvas sastāvdaļas ar vitamīniem. Mizas jāizžāvē pie radiatora, tad jāsasmalcina pulverī un jānosūta uz burku. Vislabāk burku uzglabāt vēsā vietā, piemēram, lodžijā.

Šim mēslošanas līdzeklim nepieciešams arī otrs komponents. Tā ir pagājušā gada zāle, kas jāsadedzina, lai iegūtu pelnus. Tā ir bagātināta ar kalciju.

Lasi vēl: Vienkāršs tests, bet precizitāte ir pārsteidzoša: izvēlieties zīmējumu un uzziniet par savas personības slēpto pusi

Visu ziemu jāsavāc kartupeļu mizas un pēc tam tās jāsajauc ar pagājušā gada zāles pelniem.

Abas sastāvdaļas sajauc proporcijā 1:1, un pavasarī, stādot dobēs kartupeļus, ieberiet sauju šī mēslojuma. Pēc šādas mēslošanas raža ievērojami palielinās, un paši kartupeļi izaug garšīgi.

Leave a Comment