Tavai atvainošanās jābūt tikpat skaļai, kāda bija tava necieņa. Kā pareizi lūgt piedošanu?

Parunā par to, ka esi sapratis kļūdu.

Kad mēs pieļaujam kļūdas un cenšamies no visa spēka labot šīs kļūdas, ir jābūt kaut kam, ko tu vari iemācīties. Kļūdas, īpaši tās, kuras nodara pāri citiem cilvēkiem, dod tev svarīgu mācību. Kad tu atvainojies, tas nav tikai dēļ tā, lai piesegtu savu vainu, bet arī lai atjaunotu uzticību. Vai otrs cilvēks tev patiešām var uzticēties, ja viņš nezin, ka tu esi kaut ko iemācījies? Parunā par to, ka esi uzzinājis par savām kļūdām.

Atzīsti, ka saproti sekas.

Vēl kādai tavas atvainošanās daļai jābūt atzīšanās par to, ka saproti, ka būs sekas, iespējams, daudz nepatīkamākas, ja atkal pieļausi tās pašas kļūdas. Otra puse nevar tev pilnībā uzticēties, ja tu nesaproti, ka kļūdas atkārtošanai būs sekas. Seku apzināšanās ir viens no tiem faktoriem, lai nepieļautu atkārtotu rīcību. Pārliecinies, ka otrs cilvēks, zina, ka tu zini par iespējamām sekām.

LASI VĒL: 

12 pazīmes, kas liecina, ka tev ir darīšana ar sliktu cilvēku

Norādi uz to, kā tu mainīsies.

Šī sadaļa var būt vienkārša un īsa. Otrai pusei jāzina, ka tu vēlies labot savas kļūdas un izdarīsi visu, lai būtu labāk.

Lūdz piedošanu.

Pēdējais solis skaļās atvainošanās procesā ir lūgt, lai otrs cilvēks tev piedod. Ja tas nenotiks, atkārto jebkuru no iepriekš pieminētajiem soļiem, kamēr neuzzināsi, kam jānotiek, lai tev tiktu piedots.

Atvainoties nekad nav viegli, bet attiecības ar aizvainoto personu tev ir svarīgas, ir jāatvainojas patiesi un skaļi.

avots: iheartintelligence.com

Leave a Comment