Stāvēs līdz Jaunajam gadam: tagad uzglabāju tomātus tikai tā

Eksperti apgalvo, ka svaigus tomātus ziemai var saglabāt arī bez konservēšanas. Lūk, ko vajadzētu darīt ar tomātiem, lai tie kalpotu līdz Jaunajam gadam.

Ja jums ir zaļi tomāti, sākumā ir ļoti svarīgi tos dezinficēt. Lai to izdarītu, ievietojiet tos traukā ar karstu ūdeni uz 2-3 minūtēm. Optimālā šķidruma temperatūra ir aptuveni 60 grādi. Pēc tam tomātus izņemiet ārā un kārtīgi nosusiniet.

Jau sausus augļus pārliek kastē, uzklāj papīru un atstāj telpā +10-12 grādu temperatūrā. Šādi tomātus var uzglabāt līdz 2-3 mēnešiem.

Kā saglabāt tomātus ziemai bez konservēšanas: vēl daži veidi

Lai saglabātu tomātus svaigus pēc iespējas ilgāk, nav jāpatērē pārāk daudz pūļu vai laika. Vienkārši paņemiet sausu trauku (tā kaklam jābūt pietiekami platam, lai tajā bez problēmām ietilpinātu veselu tomātu), uzberiet uz dibena maltas sinepju sēklas (trīs litru burkai nepieciešams apmēram 50-100 gramu). Tomātus labi noskalojiet aukstā ūdenī, nosusiniet un pēc tam salieciet tos burkā.

Lai vēl: Vien daži šoferi rīkojas pareizi: vai rudenī nepieciešams sildīt mašīnu pirms braukšanas uzsākšanas

Neaizmirstiet cieši aizvērt trauku ar vāku un novietot vēsā un tumšā vietā. Šādā veidā tomāti glabāsies līdz pat Jaunajam gadam un saglabāsies svaigi, it kā katru dienu no dobes. Šādai uzglabāšanai vislabāk der šķirnes ar blīvu mizu, jo pārāk mīkstus var saglabāt īsāku laiku.

Lai saglabātu tomātus svaigus un kraukšķīgus līdz svētkiem, ir vēl viens vienkāršs veids. Paņemiet grozu tā, lai tajā būtu spraugas (spainis nav piemērots). Sakraujiet tomātus kaudzē un pēc tam nosedziet to virsmu ar parastu drānu.

Uzglabājiet vēsā un tumšā telpā ar pastāvīgu temperatūru. Šādai uzglabāšanai ņemiet viegli zaļus, maigi sārtus tomātus, kas vēl nav pilnībā nogatavojušies.

 

Pievienot komentāru