Šogad līdz oktobrim atkārtota saslimšana ar Covid-19 konstatēta 1265 cilvēkiem

No 2021. gada 1. janvāra līdz 29. oktobrim konstatēti 1265 Covid-19 reinfekcijas gadījumi, liecina Veselības ministrijas (VM) un veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) sniegtā informācija atbildē Saeimas opozīcijas deputātiem.

No viņiem 1036 bija nevakcinēti, 91 bija daļēji vakcinēts un 138 bija pilnīgi vakcinēti.

VM atbildes sniegusi uz jautājumiem, kurus iesniedza parlamentārieši Jūlija Stepaņenko (LPV), Māris Možvillo (PCL), Karina Sprūde (LuK), Ļubova Švecova (LPV) un Ramona Petraviča (PCL).

Kā skaidro VM, saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra definīciju par atkārtotu inficēšanos ir uzskatāms gadījums, kad pacientam ir pozitīvs Covid-19 tests 60 vai vairāk dienas pēc pirmā pozitīvā Covid-19 testa.

Kā norāda amatpersonas, visticamāk, cilvēku skaits, kas atkārtoti inficējušies ar SARS CoV-2, ir ievērojami lielāks nekā reģistrēto reinfekcijas gadījumu skaits, jo ne visi inficētie ir veikuši testu Covid-19 apstiprināšanai pirmās vai otrās inficēšanās epizodes laikā, īpaši tajos gadījumos, kad nav slimības pazīmju, norādīts atbildē deputātiem.

Kā skaidro VM, atkārtotus inficēšanās gadījumus veicina jaunu SARS-CoV-2 variantu izplatīšanās.

Savukārt šajā pašā laika posmā šogad līdz 29. oktobrim Covid-19 infekcija kopumā laboratoriski ar PĶR testu apstiprināta 214 460 cilvēkiem.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

Pievienot komentāru