Skolēnu slepkava Floridā paziņoja, ka viņam to darīt ir pavēlējušas “balsis galvā”

14. februarī Nikolas Kruzs, kas tika iepriekš izslēgts no mācību iestādes par disciplīnas pārkāpumiem, iegāja skolā nodarbību vidū, aktivizēja ugunsdzēsības signalizāciju, lai skolēni izskrietu koridorī, nometa dūmu bumbu un atklāja uguni. Kā precizēja Brouderas apkārtnes šerifs Skots Israels, 12 cilvēki tika nošauti skolas ēkā, divi – blakus skolai, vēl viens cilvēks gāja bojā uz ceļa, kas bija blakus skolas ēkai, un divi nomira medicīnas iestādē no gūtajiem ievainojumiem.

Kruzs šāva no pusautomātiskās šautenes, ko izmanto ASV policija. Ir zināms, ka pusaudzis šaujamieroci ieguva likumīgā ceļā. Vēlāk nopratināšanā Kruzs pastāstīja, ka pēc uzbrukuma slēpās veikalos un kafejnīcās, un pat bija paspējis iegādāties sev dzērienu ātrajā ēdināšanas iestādē “McDonalds”. 16. februārī viņam tika izvirzītas apsūdzības, savu vainu viņš atzina. 17. februārī tika paziņots, ka skolas ēku Pārklendas pilsētā, Floridas štatā, ir nolemts nojaukt.

Lēmums tika pieņemts skolas vadības sapulcē, ziņo  Associated Press. Agrāk Brouardas apgabala skolas padomes vadītājs Roberts Rensijs paziņoja, ka bērniem nav jāmācās iestādē, kurā notikusi tāda traģēdija. Pēc aģentūras datiem, iespēju nojaukt ēku skolas vadība jau ir apspriedusi ar štata likumdošanas asamblejas locekļiem. Vietējā parlamenta senators Bils Galvano novērtēja izdevumus par vecās iestādes nojaukšanu un jaunas ēkas būvniecību par 30 miljoniem dolāru.

avots

Leave a Comment