Skalot jēlu gaļu zem tekoša ūdens virs izlietnes ir liela mājsaimnieču kļūda

Bet kā atbrīvot gaļu no maziem čipsiem un kaulu fragmentiem? Putnu vai gaļu varat izskalot ūdenī, ielejot to bļodā. Pēc tam nosusiniet mazgātos gabalus vai liemeni ar papīra dvieļiem. Rūpīgi nomazgājiet trauku ar ziepēm, cepamo sodu un citiem trauku mazgāšanas līdzekļiem. Un biežāk slaukiet virtuves virsmas ar dezinfekcijas līdzekļiem (arī pandēmijas pieredze nebija veltīga).

Mazgāju olas

Kas attiecas uz olām, tās nav jāmazgā uzreiz pēc iegādes, lai saglabātu dabisko aizsargplēvi, kas pasargā olu no baktēriju iekļūšanas iekšā un izžūšanas. Izmantojot šo plēvi, ola ilgāk paliek derīga patēriņam. Lūdzu, ņemiet vērā, ka mēs pērkam tikai olas ar čaumalu bez nevienas plaisas.

Galu galā jebkurš korpusa bojājums ir plaši atvērti vārti kaitīgām baktērijām. Taču tieši pirms olu kultenes, omletes, vārītas olas, maizes izstrādājumu, krēmu un dzērienu uz olu pagatavošanas olas vienmēr ir jānomazgā.

Lasi arī: 6 pazīmes, kas nodod pat visizskatīgāko sievieti: tās norāda uz to, ka viņa ir vientuļa

Labākais  veids kā mazgāt olas

1.Pusstundu iemērciet olas sodas šķīdumā (1 ēdamkarote sodas uz 1 litru ūdens).

2.Pēc tam noskalojiet olas zem tekoša ūdens. Lai to izdarītu, jums ir jāizvēlas īpaši ēdieni, jāmarķē un neizmantojiet tos nekam citam.

Redakcija

Ļoti svarīgi ir arī uzturēt tīrus virtuves priekšmetus un vietas, kas ir vairāk pakļautas piesārņojumam nekā citas. Papildus izlietnēm un darba virsmām tie ietver arī sūkļus un trauku lupatas. Rūpīgi nomazgājiet tos un mainiet reizi nedēļā.

Griešanas dēļi ir arī problemātiski priekšmeti. Lai samazinātu saindēšanās ar pārtiku risku, labāk ir vismaz četri dēļi. Pirmais tiks izmantots tikai gaļai, otrais – zivīm, trešais dārzeņu un augļu griešanai, bet ceturtais noderēs maizes un pīrāgu griešanai.

Mēs no sirds vēlam jums drošu, veselīgu un garšīgu uzturu!

Leave a Comment