Šīs smagās slimības pirmie simptomi ir jāzina katram

Lai tādu izmisumu un vainas sajūtu neizjustu vairāk neviens cilvēks uz zemes, es gribu pastāstīt par insulta pirmajiem simptomiem. Tas neaizņems vairāk kā divas minūtes.

Ārsts – neirologs teica, ja mēs būtu paspējuši viņu nogādāt slimnīcā trīs stundu laikā pēc kritiena, tas sekas būtu likvidētas…. pilnībā.

Pats grūtākais ir atpazīt slimības simptomus. Sākumā , jāatceras PPP noteikumi. Šos noteikumus es atcerēšos visu dzīvi un gribu, lai tos zinātu arī citi. Šodien ārsti ir pārliecināti, ka, uzdodot cietušajam trīs vienkāršus jautājumus, var glābt viņa dzīvību.

P – paprasiet cilvēku pasmaidīt.

P – paprasiet viņu parunāt. Paprasiet, kā viņu sauc vai lai viņš  runā vienalga kādu frāzi.

P – paprasiet pacelt abas rokas.

Ja cilvēkam ir insulta lēkme, viņš nevar izdarīt neko no minētajām vienkāršajām darbībām.

Ir vēl viens vienkāršs paņēmiens, kā noteikt insulta pirmās pazīmes. Paprasiet cilvēkam parādīt mēli. Ja viņš to nevar izdarīt, vai mēles forma ir šķība, vai tā kritīs uz vienu pusi, tad tā ir slimības pirmā pazīme.

Gadījumos, kad cietušajam parādās kaut viena no šīm pazīmēm, pēc iespējas ātrāk izsauciet ātro palīdzību un parakstiet mediķiem konstatētos simptomus.

Un vēl dažas pazīmes, kas var norādīt uz insultu: straujš vājums, acu aptumšošanās, redzes pasliktināšanās vienai acij, cilvēks nesaprot ko viņam stāsta, pēkšņas spēcīgas galvas sāpes, ko pavada slikta dūša un pat vemšana, samaņas zudums.

Atceries šos vienkāršos likumus, jo tas var glābt dzīvību citam cilvēkam!”

avots

Pievienot komentāru