Puisēns sūdzējās par aizcietējumu, bet ārsti teica: “Ej, pāries”. Un patiešām pārgāja. Viņš nomira… Briesmīga ārsta kļūdas, kas maksāja dzīvību

Atgriezies mājās Džeks iedzēra zāles un apgūlās gultā. Mamma ar tēti nolēma, ka dēls vienkārši ir noguris, un nolēma viņu netraucēt. Tomēr no rīta Džeks neatnāca uz brokastīm, un tad vecāki sacēla trauksmi. Viņi aizgāja uz puiša istabu, bet bija jau pārāk vēlu.

Par Džeka nāves iemeslu tika nosaukta ketoacidoze. Kaut kas tamlīdzīgs notiek ogļhidrātu apmaiņas  traucējumu gadījumā insulīna deficīta dēļ asinīs. Ar pirmā diabēta tipa slimajiem tas nav retums, tomēr Džekam nebija ne jausmas, ka viņam ir tāda slimība.

Vecāki notikušajā vaino ārstu, kurš dēlu izmeklēja. Ārsts pat nepaņēma puisim asinis analīzēm, turklāt Džeks žēlojās par apgrūtinātu elpošanu, kas raksturīga slimajiem ar ketoacidozi.

Tomēr ārsts nepievērsa tam nekādu uzmanību. Pat Džeka sūdzības par aizcietējumu nemudināja ārstu turpināt puiša izmeklēšanu. Sakarā ar to puiša vecāki izlēma iesūdzēt tiesā mediķus un slimnīcu.

Pēc Dannu ģimenes domām, viņu dēlu bija iespējams glābt. Ja ārsti veiktu rūpīgāku izmeklēšanu un uzstādītu pareizu diagnozi, izvairīties no puiša nāves palīdzētu parasta glikoze.

Ārsti un klīnika neatzīst savu vainu puiša nāvē. Viņi apgalvo, ka Džeks nepareizi aprakstīja savu stāvokli. Pēc mediķu domām traģiskas stāsta beigas ir vien tīra sakritība.

Un, kā jūs uzskatāt, vai ārsti ir vainīgi notikušajā?

avots

Pievienot komentāru