Priecīgi jaunumi veselības aprūpē visiem Ventspils un tās apkārtnes iedzīvotājiem

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca paziņojusi priecīgu vēsti – ņemot vērā augsto pieprasījumu pē cendoprotezēšanas operācijām un ilgās gaidīšanas rindas uz traumatologu – ortopēdu konsultācijām, slimnīca radusi iespēju šo rindu būtiski samazināt.

Foto – Ventspils slimnīca (ekrānuzņēmums/ Youtube)

Informācija publicēta Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas socvietnēs skan šādi:

Ventspils slimnīcā bez ilgas gaidīšanas rindas pieejama valsts apmaksāta gūžas un ceļa locītavu endoprotezēšana.

Ņemot vērā augsto pieprasījumu pēc endoprotezēšanas un ilgās gaidīšanas rindas uz traumatologu – ortopēdu konsultācijām, Traumatoloģijas nodaļas vadītājs Dr. Kolosovs un Dr. Boginskis raduši iespēju veikt papildu konsultācijas pacientiem, kuriem nepieciešama endoprotezēšana.”

Tiek vēstīts – lai ātrāk nokļūtu uz konsultāciju, jāzvana uz reģistratūru un jānorāda, ka nepieciešama konsultācija pirms endoprotezēšanas. Uz konsultāciju līdzi jāņem aktuāli bojātās locītavas rentgena izmeklējuma rezultāti, kā arī citu speciālistu vai ārstniecības iestāžu izraksti, ja tādi ir.

Ja pēc konsultācijas ārsts apstiprina, ka nepieciešama endoprotezēšanas operācija, pacients tiks nosūtīts uz nepieciešamajiem izmeklējumiem, lai sagatavotos operācijai.

Endoprotēzes gaidīšanas laiks vidēji ir pāris mēnešus, – salīdzinoši vairākās ārstniecības iestādes, lai saņemtu endoprotēzi un attiecīgi nokļūtu līdz operācijai, gaidīšanas laiks varot būt pat līdz 2,5 gadiem.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā traumatologa – ortopēda ambulatorās konsultācijas sniedz dr. Igors Kolosovs, dr. Valts Boginskis un dr. Māris Zirnis.

Vairāk informācijas var saņemt, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 636 24665 vai klātienē.

Pievienot komentāru