Pensionāri saņems smieklīgu pabalstu par vakcinēšanos. Uzzini cik!

Saeima atbalstījusi grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz piešķirt ikmēneša atbalstu 20 eiro apmērā vakcinētajiem senioriem.

Pabalstu plānots izmaksāt par laika posmu no 1. novembra līdz 31. martam. Lai šo pabalstu izmaksātu, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, kas veic pensiju izmaksu, būs jāpārbauda informācija par katra seniora vakcinācijas statusu Nacionālā veselības dienesta datu bāzē. Tam nepieciešams laiks, tāpēc pabalstu sāks izmaksāt decembrī.

Ar šādu likuma grozījumu valdība un Saeima vēlas sasniegt divus mērķus, un, kā izriet no likumprojekta anotācijas, pirmais un svarīgākais ir panākt, lai vairāk senioru vakcinētos pret Covid-19. Otrs mērķis ir atbalstīt seniorus elektroenerģijas cenu kāpuma laikā ar ikmēneša pabalstu. Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka no 527 220 iedzīvotājiem 60 un vairāk gadu vecuma grupā vismaz vienu vakcīnas devu ir saņēmušas 302 884 personas (jeb 57 procenti), bet vakcināciju noslēgušas 279 757 personas (jeb 53 procenti). Likumprojektā ir noteikts:

lai persona kvalificētos atbalsta saņemšanai, tai jādzīvo Latvijā un pilns vakcinācijas kurss jāveic līdz 2021. gada 31. decembrim.

Pabalsts pašlaik ieplānots uz pieciem mēnešiem – no šā gada 1. novembra līdz 31. martam. To saņemt varēs visi pret Covid-19 vakcinētie vecumā no 60 gadiem, kā arī iedzīvotāji, kuriem būs konsilija atzinums par nepieciešamību atlikt vakcināciju.

Visu rakstu lasi ŠEIT

Pievienot komentāru