Paradumi, kas liecina par nabadzībā pavadītu bērnību

Darbs trīs maiņās

Vēl viena raksturīga iezīme cilvēkiem no ģimenēm ar zemiem ienākumiem ir nespēja atpūsties. Neatkarīgi no tā, cik daudz viņi nopelna, viņiem vienmēr šķiet, ka viņi cenšas nepietiekami un apgrūtina sevi ar papildu darbu.

Skrūdža sindroms

Nepārtraukta kontā esošo naudas līdzekļu kontrole ir viens no iecienītākajiem hobijiem pieaugušiem bērniem, kuri uzauguši bez naudas. Līdzīgi kā slavenais Skrūdžs, viņi laiku pa laikam ar šausmām skaita savu bagātību un pārliecinās, vai ne viens cents nav iztērēts velti.

Grib lietas bez maksas

Kādam patīk brīvas dāvanas vairāk, kādam mazāk, bet šie cilvēki burtiski dzīvo. Viņi nepārtraukti cenšas kaut ko iegūt par velti, pat tad, kad viņiem ir iespēja nopirkt to, ko viņi vēlas, par naudu. Tāpēc piedalīšanās dažādās akcijās, loterijās un degustācijās ir viņu iecienītākais brīvā laika pavadīšanas veids.

Protams, spēja uzkrāt līdzekļus ir ārkārtīgi svarīga prasme veiksmīgai pašrealizācijai. Tomēr nevajadzētu pārvērst naudu par elku un censties to ietaupīt. Galu galā, tā tika izdomāta, lai tērētu, nevis lai saglabātu trīs litra burkās. Manuprāt, ir vērts laiku pa laikam par to sev atgādināt. Galu galā, ja pārstājat dramatizēt katru izdevumu, dzīve kļūst nedaudz vieglāka.

 

Leave a Comment