Par Artūru, kurš negrasījās mirt 31 gada vecumā

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas mediķi par 31 gadu vecā Artūra Kuļepova dzīvību cīnījās vairāk nekā divas nedēļas, taču jaunais koronavīruss izrādījās spēcīgāks. Pirms divām nedēļām Jūlija zaudēja savu mīļoto vīru.

Četrus mēnešus vecais Miša – tēti… Vēl mēnesi pirms traģēdijas jaunais un veselīgais pāris bija pārliecināti – slimības bīstamība ir krietni pārspīlēta, savukārt vakcīna nepieciešama tikai tādēļ, lai dzīvotu bez absurdiem ierobežojumiem. Tobrīd šķita, ka ar to var nesteigties.

Artūru apglabāja 23. oktobrī. Atvadīties nāca daudzi. Visi kā viens nespēja noticēt notikušajam. Stāstīja, ka nav zinājuši nevienu citu tik dzīvespriecīgu, gaišu un laimīgu cilvēku. Artūrs gulēja, ietērpts kāzu uzvalkā. Vēl nebija pagājis gads, kopš viņš šajā pašā uzvalkā solījās mīlēt un sargāt Jūliju – līdz nāve viņus šķirs.

“Es lūdzu, lai viņam uzvelk laulības gredzenu un uzliek krustiņu,” par drūmāko brīdi savā mūžā stāsta Jūlija. “Pēc visām mokām, kas Artūram bija jāpārcieš, viņš izskatījās neticami labi, taču – par gadiem desmit vecāks. Nekādi nespēju aptvert, ka viņš ir aizgājis – turēju roku un runāju ar viņu: kā tad tā? Mēs taču lūdzām tevi mūs nepamest… Bet neviens vairs neatbildēja. Nebijām pat iedomājušies, ka viss beigsies tik nopietni. Ka dēliņš vairs nekad neredzēs savu tēti.”

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra operatīvie dati līdz 2021. gada 2. novembrim ar laboratoriski apstiprinātu Covid-19 infekciju miruši 34 cilvēki vecumā līdz 39 gadiem. Kopā Latvija zaudējusi 3354 cilvēkus.

Visu rakstu vat izlasīt ŠEIT

COMMENTS

Pievienot komentāru