Paplašinoties UniCredit ietekmei, Commerzbank iegūst jaunu izpilddirektoru

Manfrēdu Knofu “tuvākajā laikā” nomainīs Bettina Orlopa. Šī ziņa nāk dažas dienas pēc tam, kad Itālijas banka UniCredit atklāja, ka tā ir palielinājusi savu līdzdalību Commerzbank no aptuveni 9% līdz 21%, ja to apstiprinās regulatori.

Turpinoties strīdiem par iespējamo Vācijas kredītdevēja Commerzbank pārņemšanu, banka ir paziņojusi, ka par tās jauno izpilddirektori kļūs finanšu direktore Bettina Orloppa.

Orloppa strādā Commerzbank kopš 2014. gada un ir valdes locekle kopš 2017. gada.

Iecelšana amatā notiek pēc tam, kad Itālijas banka UniCredit pagājušajā nedēļā atklāja, ka tā ir palielinājusi savu līdzdalību Vācijas bankā, kas, šķiet, ir virzība uz apvienošanos ar Commerzbank – par nepatiku Vācijas valdībai.

Bankas vadība, darbinieki un Vācijas kanclers Olafs Šolcs ir pauduši iebildumus, bažījoties, ka apvienošanās varētu novest pie lielas darbavietu skaita samazināšanas un, iespējams, arī kavēt mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanu.

Daži ir arī sašutuši par to, kā UniCredit rīkojas saistībā ar Commerzbank akciju iegādi, apsūdzot aizdevēju par to, ka aizdevēji slēpj informāciju par savu līdzdalību.

Itālijas banka šomēnes iegādājās 4,5% Commerzbank akciju no Vācijas valdības.

Pirmdien UniCredit paziņoja, ka tā ir palielinājusi savu līdzdalību Commerzbank no aptuveni 9 % līdz 21 %, ja to apstiprinās regulatori.

Saskaņā ar FT sniegto informāciju valsts tikai pēdējā brīdī tika informēta, ka Commerzbank jau piederēja 4,5 % akciju, tādējādi tās kopējā līdzdalība sasniedza 9 %.

“Nedraudzīgi uzbrukumi, naidīgi pārņemšanas darījumi nav laba lieta bankām, un tāpēc Vācijas valdība ir skaidri nostājusies šajā virzienā,” šonedēļ sacīja kanclers Olafs Šolcs.

Commerzbank otrdienas vakarā paziņojumā norādīja, ka Orlopa uzņemsies jaunos pienākumus “tuvākajā laikā”.

Viņas priekšgājējs Manfrēds Knofs šā mēneša sākumā paziņoja, ka 2025. gada beigās atkāpsies no izpilddirektora amata.

“Lai gan mūsu stratēģija ir efektīva, mums priekšā ir nozīmīgi uzdevumi,” Orlopa paziņojumā norādīja pēc iecelšanas amatā.

“Kopā ar visiem mūsu galvenajiem partneriem mēs veiksmīgi pārvarēsim gaidāmos izaicinājumus.”

Pagājušajā nedēļā, uzstājoties finanšu direktora amatā, Orlopa komentēja arī UniCredit avansa maksājumus.

“Mēs visi bijām ļoti pārsteigti par šo procesu,” viņa teica.

“Tāpēc vissvarīgākais šobrīd ir vienkārši mierīgi to sakārtot, padomāt par to, kas tagad ir uz galda un kā ar to tikt galā.”

Tikmēr UniCredit izpilddirektors Andrea Orcels trešdien norādīja, ka viņš nepretendēs uz vietu Commerzbank valdē.

“Es parasti neticu, ka investoriem ir vietas valdē,” viņš teica Bank of America konferencē.

“Un šajā konkrētajā gadījumā, manuprāt, nav pareizi, ka mums būtu vieta valdē, jo mēs esam arī konkurents. Es nedomāju, ka tas ir pareizi.”

Leave a Comment