Palīdzot sniegā nosalušam sunim, cilvēki ar šausmām atklāja, ko tas bija slēpis zem sevis. Es nebiju gaidījusi, ka redzēšu ko tādu….

Pēc divām dienām kaimiņi pamanīja uz mājas lieveņa gulošo suni, piegāja pie mājas, lai pārliecinātos, vai viss kārtībā. Atrodot zem suņa spalvām bērnu, viņi uzreiz saprata situācijas nopietnību.

Neskatoties uz četrkājainā drauga varonīgo rīcību, mazajam puisītim bija ļoti slikts vispārējais stāvoklis.

Tomēr bērns, neticamā kārtā izdzīvoja un  pilnībā atlaba. Lotevskas rajona  iedzīvotāji suni tagad sauc  par “varoni” un “glābēju.”

Bērna mātei, kura tika saukta pie atbildības, draud cietumsods un vecāku tiesību atņemšana. Viņa pārradās četras dienas pēc tam, kad kaimiņi puisēnu bija atraduši.

Šim stāstam būtu pavisam citas beigas, ja par bērnu neuzņemtos rūpes šis suns. Atkal un atkal suņi mums pierāda savu uzticību un gatavību ziedoties – iet caur ugunu un ūdeni, lai sargātu mūs, cilvēkus.

Sibīrijā šis nav pirmais gadījums, kad suns izglābj bērnu. Trīs gadus atpakaļ trīsgadīgā Karīna Čikitova kādā attālā ciemā Sahas republikā, Krievijā izgāja no mājām kopā ar suni un pazuda.

Tajā apvidū ir daudz vilku un lāču.

Kad, pēc nelaimīgās bērna pazušanas bija pagājušas 9 dienas, viņas suns atskrēja uz kaimiņu ciemu pēc palīdzības. Meitenīte, kas visu šo laiku pārtika no ogām un gulēja zālē, spēja izdzīvot tikai pateicoties savam draugam.

Gudrais suns parādīja glābējiem ceļu, kuri tad arī atrada trīsgadīgo meitenīt. Tā bija neticama laime un atvieglojums viņas vecākiem!

Bērnam nebija nekādu nopietnu traumu, tikai odu kodumi. Suns aizsargāja viņu pa naktīm un meklēja, kur drošāk, kamēr neatveda glābējus.

Šodien abi bērni ir dzīvi un veseli tikai pateicoties saviem uzticamajiem draugiem – suņiem, šiem varonīgajiem un uzticamajiem dzīvniekiem!

Varbūt jums arī ir kāds neticams stāsts par cilvēka labāko draugu?

avots

Leave a Comment