Nemet ārā nolietotu zobu birsti – 8 super gudras idejas, kā to lietderīgi izmantot

Pēc tam, kad apmēram trīs mēnešus esi lietojis zobu birsti, zobu kopšanas speciālisti to iesaka nomainīt pret jaunu, lai pilnvērtīgi turpinātu rūpēties par mutes un zobu higiēnu. Ko tu parasti dari ar veco zobu birstīti? Protams, izmet? Bet lieki!

Foto – Unsplash

Lūk, cik radoši un lietderīgi tev vēl aizvien var kalpot vecā zobu birste!

1. “Uzpucē” vannasistabu un virtuvi

Visas grūti pieejamās šuves virtuvē un vannasistabā tagad tu varēsi iztīrīt perfekti, izmantojot savu veco zobu birsti. Uzliec uz tās mazliet pārtikas sodu vai iemērc balinātājā un tīri!

2. Krāso matus

Tām sievietēm, kas iepraktizējušās matus krāsot pašas mājas apstākļos, nolietotā zobu birste kalpos kā slotiņa, kas palīdz sagatavoto matu krāsu uzklāt uz matu saknēm.

3. Iztīri klaviatūru

Vai zini šo sajūtu, ka tava klaviatūra izskatās ļoti netīra, taču tu nezini, kā to iztīrīt? Tava vecā zobu birste šim mērķim ir brīnišķīgs palīgs! Pirms klaviatūras tīrīšanas atceries, ka pirms tam jāizslēdz dators, lai nejauši tīrot nesaspiestu taustiņus un neradītu datorā “sastrēgumu”.

4. Iztīri sadzīves tehniku

Tosteri, mikroviļņu krāsas, kafijas automāti – visas grūti pieejamās vietas kļūst pieejamas tavai zobu birstei, un tu tās visas vari iztīrīt bez liekām pūlēm.

5. Uzkop automašīnas salonu

Vai zini šo sajūtu, ka drupačas un sazin kas vēl ir sabiris automašīnas salonā grūti pieejamās vietās? Tieši zobu birstes smalkie sariņi ir tas, kas tev ir nepieciešams. Komplektā ar putekļusūcēju tavs auto pēc šādas uzkopšanas spīdēs un laistīsies.

6. Iztīri flīžu šuves

Uzsmidzini uz flīžu šuvēm tīrīšanas līdzekli, samitrini zobu birsti un berz, cik spēka! Flīžu šuves atkal atgūs savu sākotnējo krāsu!

7. Notīri apavu zoles

Īpaši, ja tev patīk nēsāt gaišas krāsas tenisa čības, kurām ir baltas zoles. Tu taču labi zini, ka tās ātri vien ikdienā staigājot paliek tumšas un vairs nebūt nav baltas, vai ne? Lūk! Vecā zobu bistīte ir ideālā izmērā, lai perfekti nopucētu sasmērētās zoles!

8. Iztīri matu ķemmi

Ikdienā lietojot matu suku, tajā sakrājas gan izkritušie mati, gan blaugznas, gan tauki. Taču to var ideāli iztīrīt ar vecās zobu birstes palīdzību – samitrini zobu birsti, uzklāj nedaudz šķidrās ziepes un mazgā matu suku. Tad, kad tā tīra – izskalo to zem tekoša ūdens.

Pievienot komentāru