Nekad neizmetiet mandarīnu mizas: neaizstājams lieta mājsaimniecībā 

Kad esat izbaudījuši mandarīnu, saņēmuši vitamīnu devu un uzlabojuši garastāvokli, mizu nevajadzētu steigties izmest, jo tā vēl ilgi saglabā savu garšu un noderīgās īpašības.

(papildināts)

Iesākumā mazliet info par pašu mandarīnu.

Mandarīns ir viena no tām augļu šķirnēm, kas iegūst savu popularitāti un slavu ne tikai savā sastāvā, bet arī savā unikālajā garšā un tekstūrā.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc mandarīni tiek uzskatīti par tik garšīgiem, ir to saldā un atsvaidzinošā garša. Tie ir saldi, bet tajā pašā laikā nedaudz skābi, kas padara tos par ļoti atsvaidzinošu uzkodu. Mandarīni ir arī mazliet aromātiski, un tas, kopā ar to saldo skābumu, dod tiem īpašu un atpazīstamu garšas profilu.

Turklāt mandarīna miziņa ir viegli noņemama, un tas padara to par ērtu un ēdamu augli, neprasa lielu sagatavošanas vai tīrīšanas laiku. Katrs segmenta ir salds un sulīgs, piedāvājot brīnišķīgu apmierinājumu, kad tos ēdat.

Viņu sastāvs, piepildīts ar vitamīniem un šķiedrvielām, padara mandarīnus par populāru uzkodas izvēli. Tas ir salds un viegli pieejams ēdiens, kas ir piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem, un var tikt baudīts neatkarīgi no tā, vai tiek ēsts kā atsevišķs auglis vai arī kā daļa no ēdienkartei pievienotiem ēdieniem vai desertiem.

Visbeidzot, mandarīnu garšu un baudu veido arī to pieejamība noteiktos gadalaikos. Tie bieži tiek uzņemti kā ziemas augļi un piešķir ziemas sezonai siltumu un svaigumu ar savu saldo un atsvaidzinošo garšu.

Kopumā mandarīni ar savu īpatnējo, saldu un atsvaidzinošo garšas profila kombināciju ir kļuvuši par populāru augli, kas tiek novērtēts ne tikai par savu garšu, bet arī par īpašībām un vieglumu, ar kādu to var baudīt.

Lasi arī: “Protams, man ir uztraukums!” – TV šova zvaigzne Magone nolēmusi apgūt jaunu profesiju

 

Kur mizas noder

Pirmā lieta – katru gadu es šīs mizas izžāvēju un pārvēršu par dabīgiem gaisa atsvaidzinātājiem. Vispirms es tās žāvēju uz radiatora, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Sākotnēji šķiet, ka pēc žāvēšanas tās ir zaudējušas savu aromātu, bet atliek tikai pārlauzt miziņu, un visa telpa piepildās ar patīkamu citrusaugļu smaržu.

 

Tomēr tas ne tuvu nav viss!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment