Neizmetiet mandarīna miziņu: tā palīdzēs cīnīties ar sliktu garastāvokli un slimībām

Mandarīna miziņa ārstē

Ja nomāc bronhīts, ieliek trīs ēdamkarotes mandarīna mizas divās glāzēs ļoti karsta ūdens, uzkarsē dažas stundas un pēc tam pārkāš. Pievienojiet nedaudz medus un dzeriet šo uzlējumu dienas laikā.

Mandarīna miziņu tinktūra ir lielisks līdzeklis, lai sašķidrinātu un izvadītu krēpas sausa klepus gadījumā. Viena mandarīna miziņu pārlej ar glāzi degvīna un uz nedēļu ievieto tumšā vietā. Lietojiet šo tinktūru trīs reizes dienā pirms ēšanas pa 20 pilieniem.

Mandarīna miziņa palīdzēs jums ar aizliktu degunu. Ielieciet 2-3 mandarīnu mizas bļodā ar verdošu ūdeni. Ļaujiet nostāvēties dažas minūtes un pēc tam 10 minūtes ieelpojiet tvaiku, kas paceļas virs bļodas.

Mandarīnu miziņu novārījums pazemina cukura līmeni asinīs. Lai pagatavotu šādu novārījumu, trīs vidēja lieluma augļu mizas 10 minūtes vāra litrā ūdens. Novārījumu nenokāš. Uzglabāt ledusskapī, lietot katru dienu no rīta un vakarā pēc ēšanas.

Augļu mizās ir daudz vairāk antioksidantu nekā izspiestajā sulā. Tiek uzskatīts, ka mizā esošie salvestrols samazina vēža risku.

Mandarīnu mizas stiprina imunitāti, uzlabo apetīti un gremošanu. Šis auglis ir bagāts ar pektīniem, kas regulē zarnu darbību. Polisaharīdi saista smago metālu un radioaktīvo elementu jonus. Sausās miziņas sasmalcina un pulveri pievieno salātiem, putrām, sieram un citiem ēdieniem. Tas palīdzēs atbrīvoties no vēdera sāpēm vai vēdera pūšanās.

Tomēr jāatceras, ka citrusaugļi, kuru vidū ir arī mandarīni, var būt spēcīgi alergēni, tāpēc cilvēkiem ar noslieci uz alerģijām jābūt uzmanīgiem gan ar pašiem augļiem, gan mandarīnu mizām.

 

Leave a Comment