Latvijas atpazīstamais meteorologs steigšus brīdina par drīzumā gaidāmo laiku

Turklāt stiprs sniegs un stiprs sals šajā laikā vēsta par labu gada ražu. Novembris ir silts un miglains, un tiek uzskatīts, ka tas vēstīs par trūkuma un bada gadu. Odu parādīšanās novembrī bieži tiek uzskatīta par maigākas ziemas pazīmi. Ja pirms sezonas ir vairāk saulainu dienu, ieteicams sēklas sēt nākamajā pavasarī. Zāles trūkums turpināsies līdz 23. aprīlī, kad ieradīsies Jūlija, savukārt kokiem joprojām būs lapas pēc Mārtiņa ierašanās 10. novembrī.

No novembra pirmajām divām nedēļām līdz Mārtiņdienas svinībām 10. datumā gaidāms pārsvarā slapjš un rudenim raksturīgs maigs laiks. Dienas temperatūra svārstās no +5 līdz +12 grādiem pēc Celsija. Tomēr dažās Mēness naktīs temperatūra var pazemināties līdz -1°C.

Saskaņā ar Buša prognozi Mārtiņa nedēļā (no 6. līdz 12. novembrim), visticamāk, debesīs periodiski gaidāms lietus un dūmaka. Laika prognozes prognozē bez būtiskām nokrišņiem un 10. novembra pie Martiņa un Mārtiņa temperatūra svārstīsies +5 līdz +10 grādu robežās.

Mēneša vidū laikapstākļi var būt mainīgi. Saules gaisma regulāri sajaucas ar mākoņiem, un dienas temperatūra svārstās no +4 līdz +9 grādiem pēc Celsija. No rīta brīžiem gaidāms neliels lietus un migla.

Ap 18. novembri laiks var kļūt vēsāks, un nakts temperatūra var pazemināties līdz -5 grādiem pēc Celsija. Šajā periodā ir arī dažāda veida nokrišņi, tostarp mitrs un mitrs laiks. Jāpiebilst, ka šajā laikā ceļi var kļūt slideni.

Pēc Vila Bukša teiktā, novembra otrajā pusē gaidāmas nakts salnas, kurās gaisa temperatūra dienā svārstās no -2 līdz +3 grādiem. Gaidāms arī neliels sniegs un ceļi var kļūt slideni ar ledu. Viesuļvētras Katrīna (25.11.) apkaimē gaidāms dažāda veida neliels lietus, galvenokārt sniegs un putenis. Gaisa temperatūra naktī būs ap nulli, dienā nedaudz paaugstināsies. Tuvojoties Andreja dienai (30.novembris), Latvijas austrumos iestāsies neliels aukstums, un gaisa temperatūra naktī atsevišķos rajonos pazemināsies līdz -7 līdz -10 grādiem, kas nebūs ilgi.

Leave a Comment