Kāpēc uz picas nevar likt daudz sastāvdaļas? Un vēl citi kulinārijas padomi!

Makaronu mazgāšana

Uz makaronu virsmas uzkrājas ciete, kas veicina tomātu mērces iesūkšanos, kas pastas pagatavošanas gadījumā ir pat ļoti svarīgi. Atcerieties, ka kvalitatīvi makaroni no pilngraudiem parasti nekad nesaķep kopā un nepārvārās, tādēļ pirms produkta iegādes noteikti izpētiet tā sastāvu.

Buljona sālīšana tā gatavošanas sākumā

Iedomājieties, ka jūs buljonam sāli klāt pielikāt vārīšanas sākumā. Tas gatavošanas procesā lēni vārās un nemitīgi iztvaiko: šķidrums paliek mazāk, bet sāls daudzums nemainās, kā rezultātā zupa būs pārsālīta.

Kartupeļa biezeņa gatavošana ar rokas blenderi

Šāda veida biezeņa pagatavošana panāks, ka biezeņa vietā tiks iegūta lipīga pasta. Kartupeļa biezeņa pagatavošanā ieteicams izmantot dakšiņu, putojamo slotiņu vai speciālo piestu.

Likt uz picas daudz sastāvdaļas

Liels daudzums sastāvdaļu kavē picas pamatnes pagatavošanos. Turklāt šādas picas ēšana ir neērta, jo nemitīgi krīt nost tā sastāvdaļas.

Jau iepriekš sakapāt sīpolus

Smalki sagriezti sīpoli jau pēc 7 – 10 minūtēm sāk izvadīt asumu, tādēļ sīpolu nepieciešams sakapāt neilgi pirms likšanas klāt ēdienam.

Dzēst sodu ar etiķi

Kad jūs ar etiķi dzēšat sodu, izdalās liels daudzums ogļskābās gāzes, kas nepieciešams apjomīgas mīklas pagatavošanai. Iesakām izmēģināt citu metodi sodas pielietojumam konditorejas izstrādājumu pagatavošanā: ielejiet divās glāzēs pa 3 – 4 ēdamkarotēm ūdens, vienā izšķīdiniet sodu, bet otrā – citronu sulu vai citronskābi. Tad šo glāžu saturu pievienojiet klāt mīklai.

avots

Pievienot komentāru