Kādā Rīgas namā Kalnciema ielas rajonā sievietei 32 suņi – kundzi pazīst gan policija, gan vietējie iedzīvotāji

TV3 raidījums “Bez tabu” atklāj, ka kādā Samnera Velsa un Kalnciema ielas rajona nelielā mājā kādai sievietei pieder ļoti daudz suņu. Par riešanu naktī apkārtējie iedzīvotāji sūdzējušies gan policijā, gan patversmei “Ulubele”.

Foto – pexels. Ilustratīvs attēls.

Patversmes pārstāve apstiprina, ka ir saņēmuši sūdzības no cilvēkiem – gan par to, ka pagalmā ir vairāki desmiti mazi sunīši, kas, iespējams, nemaz nav piemēroti dzīvei ārā, gan arī par nemitīgo troksni – riešanu, jo dažreiz tie tiekot pagalmā ārā atstāti arī nakts laikā.

“Bez tabu” nofilmētajos kadros redzams – pagalms patiešām ir pilns ar maza izmēra izskatā līdzīgiem sunīšiem, kā arī lieliem katliem, kuros, iespējams, ir bijis suņiem domātais ēdiens.

Izrādās, ka arī policija par kundzi ir informēta, jo suņi regulāri klaiņo rajonā. Sūdzības saņēmis arī Pārtikas un Veterinārais dienests, kas ne reizi vien suņu saimnieci ir apciemojis, jo pastāv reālas bažas, ka dzīvniekiem ir nepiemēroti turēšanas apstākļi un nav nodrošināta aprūpe, kā to nosaka likums. Tagad tomēr ir nolemts – ja kundze pati neļaus iekļūt viņas īpašumā, PVD vērsīsies tiesā.

Tomēr “Bez tabu” žurnāliste sižetā stāsta, ka jau nākošajā dienā pēc sižeta veidošanas, policijai īpašumā iekļūt ir izdevies un izrādījies, ka nelielajā mājā kundzei dzīvojuši 32 suņi, no kuriem trīs ir tikko dzimuši kucēni. Sieviete, beigu beigās, atzinusi, ka nespēj par dzīvniekiem parūpēties, tāpēc izlemts, ka suņi tiek izņemti un nodoti patversmei.

Pievienot komentāru