Kādā korporatīvajā ballītē izmēģināju jaunos salātus “Korrida”, uzzināju recepti un nolēmu to atkārtot mājās

Nesen man bija iespēja apmeklēt korporatīvo pasākumu. Svētki nebija tik krāšņi kā iepriekš, bet ēdieni izrādījās ļoti labi. Īpaši man patika vieni salāti.

Šķiet vienkārši, bet sastāvdaļu kombinācija ir pārsteidzoša. Es nevilcinājos tajā iedziļināties un noskaidrot, kas ir sastāvdaļas.

Ieskicēju sev recepti un nolēmu to atkārtot mājās. Šie salāti ar krabju nūjiņām un grauzdiņiem iekaroja visas manas mājsaimniecības sirdis. Tagad visu laiku gatavošu.

Dalos ar jums šajā receptē. Piemērots vakariņām un brīvdienām!

Salāti ar krabju nūjiņām un grauzdiņiem

Sastāvdaļas

200 g krabju nūjiņas

200 g kukurūzas

300 g tomātu

100 g kūpināta kausētā siera

4 maizes šķēles

ķiploks

augu eļļa

sāls un pipari pēc garšas

Sagatavošana

1.Šos salātus man vajadzēja pagatavot vairākas reizes, lai iegūtu pareizo sastāvdaļu attiecību. Sākumā kaut kā pietrūka.

Un tikai tad es sapratu, ka tur joprojām ir kūpināts kausētais siers. Tātad šī ir, varētu teikt, obligāta sastāvdaļa. Sāksim gatavot. Vispirms apcepsim mājās gatavotus grauzdiņus.


2.Lai to izdarītu, sagrieziet šķēles mazos kubiņos un apcepiet uz pannas vai cepeškrāsnī. Ielieciet maisiņā, pievienojiet sasmalcinātu ķiploku un augu eļļu. Kārtīgi sakratiet.

3.Tagad ķersimies pie pašiem salātiem. Tomātus sagriež mazos kubiņos. Ja tajās ir pārāk daudz mīkstuma, labāk to izņemt.


4.Arī krabju nūjas sagriež kubiņos.

Lasi vēl: Recepte ideālajai adžikai: asumiņš, kas derēs pie jebkuras gaļas un ēdiena


5.Tagad mēs sākam veidot mūsu salātus. Lai to izdarītu, jums būs nepieciešams veidojošs gredzens, der kūku forma bez apakšas.

Tātad, vispirms izklājiet tomātus, pēc tam krabju nūjiņas, tad kukurūzu un ar rupjo rīvi sarīvējiet pa virsu kūpinātu kausēto sieru. Var izmantot arī cieto sieru, bet man tas garšo labāk.

Katru kārtu iesmērējiet ar mājās gatavotu majonēzi (ja nav vēlēšanās to gatavot, varat izmantot veikalā nopērkamo).

Ļaujiet salātiem ievilkties. Pēc tam pa virsu uzkaisiet grauzdiņus un pievienojiet svaigus zaļumus.

Salātus ar krabju nūjiņām un grauzdiņiem vislabāk pasniegt galdā uzreiz. Pretējā gadījumā grauzdiņi kļūs mīksti un nebūs tik garšīgi.

Es jums apliecinu, ka sastāvdaļu kombinācija jūs noteikti iepriecinās. Turklāt salāti sanāk ļoti eleganti un sātīgi.

Nav kauns tos likt uz svētku galda. Un to ir ļoti viegli sagatavot, jums nav jāpieliek lielas pūles. Ceru, ka šī recepte paliks jūsu pavārgrāmatā.

Leave a Comment