Kad lēta zivtele izrādās zelta vērta: vērtīgāka par lasi un foreli. Vairs nepērku tikai kaķim, bet arī pašiem

Reņģes ir bagātas ar A un D vitamīniem, B12 vitamīna reņģēs ir daudz vairāk, kā gaļā. Tajās esošie mikroelementi padara to par vēl vērtīgāku zivi. Tās sastāvā var atrast jodu, selēnu un fosforu. Selēns ir vajadzīgs mūsu matu un kaulu attīstībai. Bez fosfora mūsu kauli noārdās.

 

Lai no reņģēm gūtu maksimālu labumu, tās jāpērk svaigas, vai arī sasaldētas. Svarīgi: reņģes atkausēt dabīgā ceļā, nevis mikroviļņu krāsnī. Nevajadzēt iegādāties žāvētas reņģes, jo tajās vairs nav palicis nekā no vērtīgajām sastāvdaļām. Speciālisti kategoriski iebilst pret to, ka reņģes tiek ceptas. Ar cepšanu mēs nogalinām visu, kas šajā zivī ir vērtīgs.

 

Vislabāk reņģes ir vārīt, vai tvaicēt. Tik pat labi reņģes var cept cepeškrāsnī. Apviļājiet reņģes miltos, kuriem ir pievienotas garšvielas. Kārtojiet tās uz cepešpannas, kurā ieklāts cepamais papīrs un liec cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Pievieno citronu un baudi kārumu.

Sanāks ļoti gards, ātrs, lēts, un pats galvenais – veselīgs ēdiens. Reņģes patiešām ir vērtīgākas nekā nebrīvē audzis lasis, jo netiek piebarotas ar vielām ātrākai augšanai.

 

Pastāstiet komentāros, vai jums garšo reņģes un kā tās tiek pagatavotas jūsmājās!

avots

Leave a Comment