Kā rūpēties par orhideju visu gadu: špikeris katram mēnesim

Jūlijs

Šajā vasaras mēnesī orhidejām, kas aug ārā, nepieciešama īpaša kopšana. Pārliecinieties, ka tās tiek regulāri laistītas, jo saulē un vējā tās īpaši ātri izžūst.

Tāpat centieties aizēnot orhidejas no tiešiem saules stariem, lai izvairītos no lapu apdegumiem.

Lietainās dienās pārvietojiet puķu podus zem jumta.

Augusts

Šomēnes mēs sākam pārvietot augus no ielas uz māju. Pēc nedēļu ilgas karantīnas (kaitēkļu apkarošanas) tiem jau vajadzētu atrasties savās pastāvīgajās mājās. Šajā periodā augiem ļoti noderīga ir smidzināšana.

Ja plānojam uz pāris dienām būt prom no mājām, pārvietojam augus metru tālāk no loga. Papildus apsmidzināšanai reizi 10 dienās dodam augiem arī dušu.

Septembris

Pēdējais pārstādīšanas mēnesis. Ja esam iegādājušies kādu puķi un negrasāmies to pārstādīt jaunā substrātā, ieliekam katrā podā līdzekļus cīņai ar gliemežvākiem.

Laistīšanu septembrī sākam samazināt.

Oktobris

Šajā rudens periodā rūpējas par augu apgaismojumu.

Laistīšana jāsamazina un jāveic reti (tas veicinās nākotnes pumpuru veidošanos). Atkal un atkal pārbaudiet augus, vai tie nav invadēti ar orhideju kaitēkļiem.

Novembris

Šajā periodā orhidejām nepieciešama vēsāka vide un papildu apgaismojums. Laistīšanu samazina līdz minimumam!

Neaizmirstiet par zirnekļa ērču profilaksi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Decembris

Ja esam saņēmuši dāvanu vai paši iegādājušies orhideju, transportējam to mājās, iepakotu pēc visiem noteikumiem un, vēlams, automašīnā. Iegādājamies ziedu pumpurus, kas jau ieguvuši krāsu, bet vēl nav atvērušies. Laistīšanai izmantojam siltu (bet ne karstu!) ūdeni.

 

Leave a Comment