Kā nesaslimt pavasarī: 6 noderīgi ieteikumi

Nesteidzieties noslēpt silto apģērbu

Šī ir tipiska kļūda, kuras dēļ daudzi pavasarī slimo. Pat ja ārā jau ir stipri iesilis, tomēr vējš var būt vēl diezgan auksts un ass, un ēnā vispār pūst caur kauliem. Turklāt šajā laikā temperatūra dienā un vakarā var krasi atšķirties, tāpēc pa dienu uzvelkot vien plānu vējjaku, jūs vakarā, atgriežoties mājās, varat stipri nosalt un saslimt. Lai no tā izvairītos – paņemiet līdzi plānu šalli, kas jūs pasargās no vēja, vai arī rezerves jaciņu.

Izmantojiet speciālās smēres degunam

Ja darbā vai mājās kāds ir saslimis, atcerieties, ka pavasarī ir paaugstināts risks, ka saslimsiet arī jūs. Izmantojiet speciālās smēres degunam, kas pasargā no vīrusiem. Sejas maska arī varētu būt noderīga gan jums, gan cilvēkam, kurš slimo. It īpaši kolēģim darbā.

Neatlieciet ārstēšanos

Ja jūtat, ka pirmie slimības simptomi ir klāt – neignorējiet tos. Pat pie nelielām kakla sāpēm vai iesnām nepieciešams uzreiz reaģēt. Paaugstiniet imunitāti gan ar dabīgiem līdzekļiem, gan ārstnieciskiem preparātiem. Un labāk konsultējieties aptiekā un izvēlieties kādus kompleksos vitamīnus. Tā jūs spēsiet sagaidīt silto laiku bez saaukstēšanās.

avots

Pievienot komentāru