Kā brokastu pārpalikumi var kļūt par ideālu mēslojumu puķēm: ekspertu padomi

Dārzkopji nepārtraukti meklē jaunus veidus, kā dažādot dabas mēslojumu. Ziedu kopšanas eksperte dalījās savos noslēpumos.

Pat ja lielākā daļa augu jūsu dārzā ir nepretenciozi, tiem tomēr ir nepieciešama zināma kopšana. Jo īpaši mēslošanas līdzekļu lietošana, lai nodrošinātu labāku augšanu un sulīgu ziedēšanu.

Kā norādīja dārzkopības eksperte Kellija Vilkinisa, ir viens lēts veids, kā iegūt ziedošu dārzu. Viss, kas jums jādara, ir jāizmanto brokastu pārpalikumi. Īpaši, ja tās parasti sastāv no banāniem, olu kulteņa un kafijas.

Eksperte stāsta, ka šie produkti var būt ideāls mēslojums puķēm, jo tie nodrošina augus ar visām nepieciešamajām barības vielām.

Tātad jums būs nepieciešama kafijas biezumi, banānu mizas un olu čaumalas. Banānu mizas jāsagriež gabaliņos, jāsajauc ar sasmalcinātām olu čaumalām, jāpievieno kafijas biezumi un šis maisījums vienkārši jāieber augsnē zem augiem.

Banānu mizas augsnei pievienos kāliju un fosforu, kas palīdzēs augt ziediem, ievērojami uzlabojot augsnes stāvokli. Kālijs ir īpaši noderīgs rozēm, jo tas nepieciešams, lai veidotos jauni pumpuri, kas vēlāk kļūs par ziediem.

Lasi vēl: Psihologi ir nosaukuši 4 pazīmes, kas liecina, ka esat iemīlējies cilvēkā, kurš jums nav piemērots

Olu čaumalās ir daudz kalcija, kas arī ir ļoti noderīgs augiem. Šo produktu papildus ziediem var izmantot arī tomātu barošanai, jo to augšanai nepieciešams daudz kalcija. Papildus čaumalas atbaida gliemežus, jo aso sasmalcināto daļiņu dēļ tiem ir grūtāk piekļūt augam.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Kafijas biezumos ir daudz tanīnskābju un slāpekļa. Tās labi ietekmē ziedus. Acālijas, rozes, hortenzijas, rododendri, gardēnijas un kamēlijas mīl kafijas biezumus.

 

 

Leave a Comment