Jūsu veļas automāts ”danco” brīdī, kad ieslēdzas centrifūga? Tad šī informācija ir tieši jums!

Gultņu nodiluma gadījumā mašīna vispirms sāk strādāt ar griezīgu čarkstoņu, bet pēc tam parādās vibrācija izgriezšanas programmas laikā. Tādā gadījumā lietot veļas mašīnu nedrīkst. Tāda veida bojājumu novērst var tikai kvalificēts meistars.

Ja izgriezšanas laikā lēkā veļas mašīna, kuru nupat tikai ir nopirkta, ir vērts pārliecināties par grīdas nolīmeņojumu un pagaidu uzgriežņu transportēšanai esamību. Mašīnai jāstāv uz līdzenas un nevibrējošas virsmas.

Gadījumā, kad “dejot” sāk veca mašīna, vajag pārbaudīt atsevišķus tās elementus, kuri ātrāk par citiem iziet no ierindas. Vienkāršākais ir pārbaudīt un noregulēt kājiņas. Ja ar tām viss ir kārtībā, pārbaudiet amortizatoru stāvokli.

 LASI VĒL: Nesen uztaisīju balinātāju pēc savas vīramātes ieteikuma. Šādu efektu nevarēju iegūt ne arvienu dārgo līdzekli

Amortizatorus nepieciešamības gadījumā var nomainīt. Nākošajā posmā vajag pārbaudīt balstiekārtas. Iespējams, tās ir labāk jānostiprina, bet dažos gadījumos vajadzīga nomaiņa.

Ja patstāvīgi neizdevās noskaidrot, kāpēc veļas mašīna lēkā, tad jāizsauc meistars. Jāatceras, ka pat tad, ja pats bojājums, kura dēļ notiek vibrācija, ir nenozīmīgs, tad “ palēcienu” procesā var ciest jebkuras veselās detaļas un tas novedīs pie dārgiem remontiem.

avots

Pievienot komentāru