Joki būs mazi! Meteorologi brīdina par laika apstākļiem, kas Latvijā būs jau nedēļas vidū

Meteorologs Jānis Trallis ziņo, ka ceturtdienas naktī un vēl rīta stundās Latvijā plosīsies pamatīgs sniegputenis, bet Kurzemes pusē esot gaidāms stiprs lietus un vējš, kas vietām var sasniegt vētras ātrumu.

Foto – Pexels

Trešdiena vēl gaidāma saulaina, kurā pūtīs lēns vējš, bet vakara stundās vēja brāzmas sāks pastiprināties. Naktī uz ceturtdienu vējš jau pieņemsies spēkā līdz 17 – 22 metriem sekundē, bet Ziemeļvidzemes piekrastē brāzmas var sasniegt arī 24 metrus sekundē. Tikmēr Kurzemes rietumu piekrastē tas gaidāms visspēcīgākais – līdz pat 29 metriem sekundē.

Trešdienas naktī, sākot no rietumiem, visā Latvijas teritorijā gaidāmi nokrišņi, bet visstiprākie tie tiek solīti tieši Kurzemē, tiesa, tur gan lielākā daļa nokrišņu būs lietus veidā. Bet daudzviet Latvijā izveidosies sniega sega biezumā no 5 līdz 15 centimetriem, lai gan stiprā vēja dēļ sniega segas biezums nebūs vienmērīgs. Dziļākā sniega sega esot gaidāma Vidzemē un Latgalē.

Brīdina arī par to, ka uzmanīgiem jābūt, braucot pie stūres – redzamība var ievērojami samazināties, ceļi būs slideni, atsevišķos posmos tie būs aizputināti, vēja dēļ – uz ceļiem var būt arī koki un zari.

Gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu Latgalē vēl būs -8 grādi, bet no rīta Kurzemes rietumkrastā gaidāmi jau +8 grādi. Maksimālā temperatūra ceturtdien gaidāma no nulle grādiem dažviet austrumu novados līdz pat +10 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Ceturtdien vējš sāks pierimt, tomēr dienas gaitā Kurzemē no jauna pastiprināsies rietumu vējš. Ik pa laikam līs, bet austrumu novados snigs.

Kopējais nokrišņu daudzums līdz piektdienai lielā valsts daļā var sasniegt 20-35 milimetrus jeb pusi mēneša normas. Vairākās Kurzemes upēs strauji celsies ūdens līmenis.

Nedēļas nogalē laiks atkal kļūs vēsāks, svētdien gaisa temperatūra vietām var noslīdēt zem pat līdz -10 grādiem, ik pa laikam turpinās snigt.

Pievienot komentāru