Jo vēlāk jūs kļūsiet par tēti, jo labāk tas būs jūsu bērnam! Nesteidzieties!

Mūsdienās vīrieši un sievietes arvien vairāk precas pēc 30 gadiem vai pat vispār nestājas laulībā, un nesaista viens otru ar formālām saitēm. Un tas ir pilnīgi normāli, un lēmums dzemdēt bērnu patiešām prasa līdzsvarotu un atbildīgu pieeju.

Mūsdienās zinātnieki apgalvo, ka vecāku tēvu bērniem ir vairāk attīstīts intelekts. Tāpēc, jo vēlāk jūs kļūsiet par tēti, jo gudrāks būs jūsu bērns! Saskaņā ar Karaliskās koledžas (Lielbritānija) pētījumu, bērni, kurus ieņēmuši vecāki tēvi ir augstāks IQ līmenis, jo viņi mēdz mazāk pielāgoties citiem un ir vairāk tendēti, sekot savām interesēm.

LASI VĒL: Tēvs daudz runāja ar meitu, kamēr viņa bija mammas vēderā, un pēc piedzimšanas viņa viņam uzsmaidīja

Zinātnieki veica eksperimentu, izveidojot ‘’izcilā skolēna’’ skalu. Kognitīvās uzvedības pētījuma gaitā, kurā piedalījās vairāk nekā 8000 pāru, kuriem ir 12 gadus veci dvīņi, viņiem bija jāvērtē dažādas iezīmes, kas raksturīgas teicamniekiem: augsts intelekts, sociālā distancēšanās un attīstītas personiskās intereses.

Rezultātus publicēja žurnāls Translational Psychiatry. Maksimālo punktu skaitu, “izcilā skolēna’’ skalā ieguva bērni, kurus ieņēma tēvi vecāki par 35 gadiem. Un veicot skolas eksāmenus šie paši bērni uzrādīja labākos rezultātus matemātikā, dabaszinātnēs, tehniskajos priekšmetos un inženierzinātnēs.

LASI VĒL: Pēterītis gulēja un raudāja bērnunama gultiņā…Viņam bija tikai 4 gadi, un viņš nesaprata, kur pazudusi viņa mamma un tētis

Interesanti, ka mātes vecums rezultātu neietekmēja. Zinātnieki norāda, ka vecāka gadagājuma vecāki ir veiksmīgāki savā profesijā un stabilāki dzīvē, kas pozitīvi ietekmē bērna audzināšanu un attīstību. Protams, tas nenozīmē, ka jaunāki vecāki nevar izaudzināt gudru bērnu! Vienkārši vecākiem vecākiem biežāk dzimst izcilnieki.

Vai jūs tam esat pievērsis uzmanību?

avots: culturacolectiva.com

Pievienot komentāru